iOS 9 güncellemesi problemlerle beraber geldi

iOS 9 geldi gelmesine ama, şikayetlere bakılırsa pek de sorunsuz gelmedi...

iOS 9'da sorun mu var?

Apple'ın yeni iPhone ve iPad yazılımı iOS 9, daha iyi pil ömrü ve yeni Siri arayüzünün yanında çeşitli hatalarla da gelmiş gibi görünüyor.

Apple müşterileri Twitter ve bazı forumlar aracılığıyla yaptıkları şikayetlerde, iOS 9 güncellemesinden sonra mobil cihazlarındaki uygulamaların çöktüğünü bildiriyor. Yeni nesil mobil işletim sistemi iOS 9 geçtiğimiz Çarşamba günü tüketicilere sunulmuştu.

Yaşanan sorunlar geçen yıl yayınlanan iOS 8 güncellemesinden sonraki Wi-Fi hatası ve batarya ömrünün azalması gibi problemleri hatırlatıyor. Piper Jaffray analisti Gene Munster, hataların her zaman olabileceğini ancak bunun birkaç gün içinde çözülmesi gerektiğini belirtiyor.

iOS 9 İncelemesi için tıklayın...

Mobil analiz firması Mixpanel, Apple'ın resmi iOS 9 lansmanında bu yana, yeni işletim sisteminin benimsenme oranının yüzde 20'nin biraz daha üzerinde olduğunu açıkladı. Bu da yeni işletim sisteminin öncekilere oranla daha hızlı bir oranda kabul edildiğini gösteriyor.

Kullanıcıların uygulama çökmesi, cihaz kilitlenmesi ve pil ömrü ile ilgili konulardaki şikayetlerine rağmen Apple'ın yorum yapmaktan kaçınması dikkat çekiyor.

Okuyucu Yorumları