iOS ve OS X birleşir mi?

Apple, iOS ve OS X'i, Windows 10 gibi tek bir işletim sistemi olarak birleştirecek mi?

iOS ve OS X birleşir mi?

Apple'ın iPad Pro hamlesi, iOS ve masaüstü işletim sistemi OS X'in tek bir işletim sistemi olarak (Windows 10 tarzı) birleştirilme düşüncesine iyice ağırlık kazandırdı. Apple'ın patronu Tim Cook da, bir sohbet esnasında Box CEO'su Aaron Levie'ye konuyla ilgili fikirlerini aktardı.

Cook, iOS ve OS X birleşmesi halinde her iki işletim sisteminden de en iyi deneyimin alınamayacağını düşündüğünü söyledi. Apple'ın bir numaralı isminin bu düşünceleri, şirketin Microsoft'un hamlesinden sonra herhangi bir baskı hissetmediğini açıkça ortaya koydu. Başka bir deyişle, iOS ve OS X'in tek bir işletim sisteminde birleştirilmesini beklemek şimdilik pek gerçekçi görünmüyor.

PC ve mobil cihazların tek bir işletim sistemine sahip olabileceğine inanmadığını söyleyen Cook, böylece bu konudaki tüm açık kapıları kapatmış oldu.

Apple'ın bu tutumuna karşı Microsoft'un, tam tersi yönde hareket ettiği söylenebilir. Yazılım devi, CEO Satya Nadella önderliğinde "tek Windows" stratejisini benimseyerek PC'ler, tabletler, telefonlar ve hatta Xbox oyun konsoluna bile Windows 10 işletim sistemini taşımış durumda.

Okuyucu Yorumları