iPhone 14'ten neler beklemeliyiz; iPhone 14 serisi nasıl olacak? İddia ve tahminleri bir araya getirdik

iPhone 14'ten neler beklemeliyiz; kullanıcıları hangi sürprizler bekliyor olabilir? İşte, iddia ve sızıntıları bir araya getirdiğimizde ortaya çıkan sonuç...

iPhone 14 hakkında neler biliyoruz?

Yeni iPhone 14 sızıntıları ve söylentileri, Eylül ayına yaklaştıkça doğal olarak artıyor. Bu söylentiler bize Apple'ın yeni cihazlarında iPhone 13 ailesine göre nasıl değişiklikler yapabileceğine dair erken ipuçları veriyor. Bu yazımızda, iddialara dayanarak iPhone 14 serisinden neler bekleyebileceğimizi bir araya getirdik.

iPhone 14 çentiksiz olabilir

En önemli üç değişikliğin ilki, kullanıcı tabanında belki de en büyük bölünmeyi yaratabilecek olan çentiğin kaldırılması kararı olabilir. Çentik, öne bakan kameraları ve Face ID sensörünü barındıran ekranın üst kısmındaki çıkıntı. Çoğu Android üreticisi, ekran tarafından kullanılmayan ön telefon alanını azaltmak için "kamera delikleri" kullanıyor ve görünüşe göre Apple da buna katılabilir.

Sızıntılar, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'in birden fazla Face ID sensörü için hap şeklinde bir deliğe sahip olacağını söylüyor. Daha küçük dairesel bir kesim kullanılması da mümkün. Ancak pek çok sızıntının standart iPhone 14 ve iPhone 14 Max'in halen bir çentiğe sahip olacağını iddia ettiğini de unutmamakta fayda var. İddiaların geneli, bu değişikliğin Pro modellerde olacağı yönünde.

iPhone 14 kameraları

iPhone 14’ün kamerası 48 megapiksele yükselirken, kamera çıkıntısı da daha büyük olacak gibi gözüküyor. Söylentiler, lensleri barındıran arka çıkıntının kare şeklini korurken hem daha kalın hem de daha geniş olacağını öne sürüyor. Zaten büyük kamera kısımlarına sahip olan Pro telefonlarda bu muhtemelen daha belirgin olacaktır.

iPhone mini için yolun sonu

Apple'ın "mini iPhone" modelleri için yolun sonu gelmiş gibi görünüyor. iPhone 13 mini, Apple'In son mini iPhone modeli olabilir. Zira şirketin, iPhone 14 serisinde iPhone 14 mini'ye yer vermesi beklenmiyor.

Titanyumdan yapılmış bir iPhone

2021 ortalarında ortaya çıkan bir iPhone söylentisi de iPhone 14 Pro modellerinin süper güçlü metal titanyumdan yapılabileceğini öne sürmekteydi ve bu söylenti sırasında iPhone 13 henüz piyasaya sürülmemişti. Titanyum bir iPhone düşmelere ve darbelere karşı inanılmaz derecede güçlü olacaktır.

Ancak bu güçlü malzeme, aynı zamanda fiyatların da yüksek olması anlamına gelecektir ve titanyum bir iPhone'un oldukça kaliteli olacağı tahmin edilebilir. Apple’ın ürettiği titanyum Apple Watch’lar, serinin en pahalılarını oluşturuyor.