Apple’ın iPhone ve en son cihazlarını kiralamak için başlatacağı yeni hizmetin fiyatları ortaya çıktı, ama yüzleri güldürmedi...

Apple’ın iPhone ve en yeni cihazları için aylık ödemeye dayalı bir kiralama abonelik hizmeti üzerinde çalıştığı zaten konuşuluyordu. Ve şimdi bu hizmetin fiyatları da ortaya çıkmış olabilir. Ne yazık ki bu fiyatlar, yüzünüzü güldürmeyecek...

Apple’ın “iPhone kiralama” fiyatları ortaya çıktı

Son söylentiler Apple’ın, iPhone'ları ve diğer Apple cihazlarını aylık bir ücret karşılığında kiralamaları için bir Apple donanım abonelik hizmeti için çalıştığını söylüyordu. Şimdi, tanınmış bir kaynak, bunun ne kadara mal olabileceğini açıkladı.

Apple’ın planı, insanların en yeni modellere sahip olmak için 12, 24 ve hatta 36 ay boyunca belli bir aylık ödeme yapması ve sözleşme süresi dolduğunda onu en son modelle değiştirmesi. Bunu yaparken de, operatörlere bağımlı kalmalarını önlemek.

Yine de, iddiaya göre bu hizmet yeni bir iPhone’u doğrudan satın almaya göre daha ucuz olmayacak. Bloomberg’den Apple uzamanı Mark Gurman, en son Power On bülteninde, bu hizmetten yararlanmak isterseniz, fazladan birkaç yüz dolar ödeyebileceğinizi yazdı. Ayrıca, bu hizmette cihazın son sahibi de siz olmuyorsunuz; Apple cihazı yeniden satmak için geri istiyor.

Gurman, fiyatlar hakkında şunları söylüyor: "iPhone 13, Pro ve Pro Max için başlangıç ​​fiyatlarını - 799 dolar, 999 dolar ve 1.099 dolar - kullanacağım ve örnek olarak aylık 35 dolar, 45 dolar ve 50 dolar fiyat noktalarını seçeceğim. İşte, Apple'ın, aylık abonelikten üç yılda ne kadar kazanacağı: iPhone 13 (35 dolar /ay) - üç yılda 799 dolar yerine 1,260 dolar; iPhone 13 Pro (45 dolar/ay) - 999 dolar yerine 1,620 dolar; iPhone 13 Pro Max (50 dolar/ay)- 1.099dolar yerine 1.800 dolar."

Bu fiyatların şimdilik sadece Gurman'ın iddiaları olduğu unutulmamalı. Ama bir haberde bu isim geçtiğinde, o haberin gerçek olma ihtimali oldukça yüksek.