iPhone 15 mi almalı, iPhone 16'yı mı beklemeli?

Apple'ın 2024'te piyasaya çıkarması beklenen iPhone 16 için spekülasyonlar artıyor. Peki bu telefon, gerçekten beklemeye değer mi? Yoksa şimdi gidip bir iPhone 15 almak daha mı mantıklı?

iPhone 15 mi almalı, iPhone 16'yı mı beklemeli?

Sekiz ay içinde piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 16 gerçekten beklemeye değer mi? Yeni iPhone almak için hazırlık yapanlar bu soruyu kendilerine sık sık soruyorlar.

Apple hayranları genellikle her çıkan modeli ilk günlerden almaya hevesli olurken, normal iPhone kullanıcıları yeni çıkan iPhone'ları almadan önce hatalarının giderilmesini ve hatta fiyatlarında indirim yapılmasını bekleyebiliyorlar.

iPhone 15 serisi piyasaya çıkalı 6 aya yaklaşıyor ve bu model artık ikinci tür kullanıcılar için cazip hale gelmeye başladı. Peki bu sıralar yeni iPhone almak isteyenler iPhone 15'de mi karar kılacaklar yoksa iPhone 16'yı beklemeleri daha mı mantıklı olur? İşte küçük bir değerlendirme.

iPhone 15 almalı mıyım?

Eski bir iPhone'unuz varsa veya akıllı telefonunuzun pili zayıflamaya başladıysa, kesinlikle şimdi bir iPhone 15 almalısınız. Hatta standart modellerin Pro modellerden daha iyi pil performansına sahip olduğunu hatırlamalısınız. Karşılaştırmalı olarak, standart iPhone 15 modelleri önceki nesle göre daha fazla avantaj sunarken, Pro sürümleri 2022 serisinden çok da farklı değil.

iPhone 15 veya iPhone 15 Plus'a yükseltme yaparsanız, tamamen yeni bir tasarıma, çok daha iyi kameralara, USB-C bağlantı noktasına, geliştirilmiş bir işlemciye ve iOS 17.4 güncellemesiyle iki kat daha fazla pil ömrüne sahip olacaksınız.

Apple, Pro modelleri için titanyum kaplama, daha hızlı bir USB-C bağlantı noktası, iPhone 15 Pro Max için geliştirilmiş optik yakınlaştırma ve daha iyi kameralar ekledi. Yeni ve daha hızlı bir işlemci var, ancak cihazın ısınma konusunda şikayetleri tam olarak çözülmüş gibi görünmüyor.

iPhone 16'yı beklemeli miyim?

Standart iPhone 16 modelleri, büyük ihtimalle aynı 60hz ekran yenileme hızına sahip olacak. Şimdilik 120 Hz yenileme hızı Pro modellerine özel.

Tasarım açısından da standart modellerin bir öncekilere göre çok büyük fark sunması beklenmiyor. Sadece kamera düzeninin değişmesini bekleyebiliriz ama özellikler açısından büyük fark olmayacak gibi görünüyor.

iPhone 16 mı, iPhone 15 mi?

Şu an için net bir şey söylemek kolay olmasa da, en başta söylediğimizi tekrarlamakta yarar var: En yeniyi, çıkar çıkmaz satın almak isteyen biriyseniz, iPhone 16'yı beklemeye başlayabilirsiniz. Ama zaten yeterli ve hatta fazlasıyla güçlü bir telefon olan iPhone 15'i satın alarak hem 6 ay sonra çok daha fazla ödemez, hem de sizi yıllar boyunca idare edecek bir cihaza sahip olabilirsiniz. Özellikle de gelen sızıntıların, iPhone 15 ve iPhone 16 arasında çok büyük farklar beklemememiz gerektiğini söylerken...