Sızan iPhone 15 Pro performans puanları, her bir Android telefonu ezip geçtiğini gösteriyor

Yeni A17 Pro işlemciye sahip olan iPhone 15 Pro'nun Geekbench puanları sızdırıldı. Bu puanlar, yeni iPhone 15 Pro'ların piyasadaki tüm Android telefonları ezip geçeceğini söylüyor.

iPhone 15 Pro Geekbench puanları, Android telefonları ezip geçtiğini gösteriyor

Yeni A17 Pro çipine sahip iPhone 15 Pro modellerinin ilk Geekbench skorları ortaya çıktı. Sonuçlar Apple’ın tanıtımda duyurduğu sonuçlarla aynı olsa da, Cupertino silikonunun her bir Android telefonu nasıl geride bıraktığını kanıtlıyor.

MySmartPrice tarafından tespit edildiği üzere, iPhone 15 Pro, tek çekirdekte 2908 puan, çok çekirdek testlerinde ise 7328 puan aldı. iPhone 14 Pro ve A16 Bionic çipi ise tek çekirdekte 2642, çok çekirdek testlerinde ise 6739 puan alıyor.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 çipine sahip Galaxy S23 Ultra ise, tek çekirdekte 1878, çok çekirdekte ise 4973 puan alıyor. Bu, hem iPhone 14 Pro hem de iPhone 15 Pro modellerinin oldukça gerisinde kalması anlamına geliyor.

Bu Geekbench puanları aynı zamanda Apple’ın iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max’i Apple’ın akıllı telefon serisinde bir ilk olan 8 GB RAM ile yükselttiğini de gösteriyor. Apple’ın bu çipi oluşturmak için sektörde bir ilk olarak 3nm üretim sürecini kullandığını da belirtmek önemli.

Apple, 6 çekirdekli CPU’nun, %10’a kadar daha hızlı iki üst düzey performans çekirdeğine ve 4 performans çekirdeğine, 19 milyar transistöre sahip olduğunu söylüyor. Yeni Neural Engine sayesinde saniyede 35 trilyon işlem gerçekleştirebiliyor. Yeni 6 çekirdekli GPU, önceki nesle göre %20 daha hızlı olmasını sağlarken verimliliği de artırıyor. Ayrıca, iPhone 14 Pro'da mevcut olan yazılımsal ışın izlemeden 4 kat daha iyi olan, donanım hızlandırmalı ışın izleme özelliğine sahip. A17 Pro hakkında daha fazla detay için buraya tıklamanız yeterli...