iPhone 15 serisi, dev bir pazar olan Çin'de hayal kırıklığı yaşıyor

iPhone 15 serisinin başı, Çin'deki satışlar nedeniyle dertte olabilir. Daha da ilginci, satış sayılarında yaşanan bu hayal kırıklığının sorumlusunun Samsung olmaması.

Çin, iPhone 15 serisi için hayal kırıklığı oldu

Apple, Çin'deki en büyük mobil oyunculardan biri aynı şeyi Samsung için söylemek mümkün değil. Ancak şirket, yıllar içinde Çin'de yükseliyor gibi görünmesine rağmen, iPhone 15 serisi düşük satış performansı gösteriyor.

iPhone üreticisinin Çin'de iPhone 15 serisinin satışlarında bir düşüş yaşadığı ve geçen yıl ön sipariş rekorları ve iPhone 14 satışlarıyla oluşan beklentileri karşılayamadığı bildiriliyor.

Counterpoint Research verilerine göre, iPhone 15'in piyasaya çıktığı ilk 17 günde Çin'deki satışları iPhone 14 serisine kıyasla %4,5 oranında azaldı. Bloomberg tarafından toplanan daha fazla veriye göreyse, diğer piyasa gözlemcileri iPhone 15 serisinin beklentilere göre performans göstermediği konusunda hemfikir. Jefferies analistleri, iPhone 15 serisi satışlarının 2022 modellerine kıyasla çift haneli düşüş gösterdiğini tahmin ediyor.

Apple'ın çoğu pazardaki en büyük tehdidi Samsung olsa da, Koreli devin Çin pazarında çok zayıf bir konumda olduğu biliniyor. Bunun yerine, piyasa gözlemcileri 2023 yılında Apple'ın Çin'deki en büyük rakibinin Mate 60 serisi ile iPhone 15 serisini geride bırakan Huawei olabileceğini tahmin ediyor. Bu gelişmeler nedeniyle piyasa gözlemcileri Huawei'nin önümüzdeki yıl Çin'de Apple'ın yerini alabileceğini söylüyor.