iPhone 16 Pro Max'in sızan yeni görüntüleri, hantal bir telefona işaret ediyor

iPhone 16 Pro Max'in Apple'ın şimdiye kadar hiç bir iPhone'unda kullanmadığı kadar büyük bir ekranla geleceği artık neredeyse kesin. Peki bu büyüklük, iPhone 16 Pro Max'i hantal bir telefon haline getirebilir mi? Sızan yeni görüntülere bakın ve kendiniz karar verin.

iPhone 16 Pro Max'in yeni görüntüleri, hantal bir telefona işaret ediyor

Şimdiye kadar ortaya çıkan söylentiler, Apple’ın iPhone 16 Pro Max’in ekranını, iPhone 15 Pro Max ve daha eski modellere göre büyütüp 6,9 inçe geçeceğini söylüyordu. Sızan CAD dosyaları aradaki farkın çok büyük olmadığını önerse de, iPhone 16 Pro Max maketlerinin mevcut telefonlarla karşılaştırılması, birkaç milimetrenin bile bu cihazın devasa gibi gözükmesine yeterli olabileceğini gösteriyor.

X üzerinde ZONEofTECH tarafından paylaşılan, iPhone 16 Pro Max ve iPhone 15 Pro Max arasındaki karşılaştırma görselleri de, yeni telefonu elde tutmanın oldukça zor olduğunu gösteriyor ve olası yeni kamera çıkıntısının telefonu daha da hantallaştırdığını öneriyor. Bu maket güzel bir ilk izlenim verse de Apple, resmi sürümdeki modelde çok daha iyi bir görünüm ve his yaratmak için çalışmalarına devam ediyor olabilir.

Ayrıca sızan yeni görüntüler, iPhone’un bir DSLR fotoğraf makinesine benzer şekilde çalışmasını sağlayabilecek Çekim Düğmesini de gösteriyor. Söylentilere göre düğmenin yarısına kadar basıldığında odak veya pozlama kilitleniyor ve tam olarak bastığınızda fotoğraf çekimini tamamlıyor.

Ayrıca kısa bir süre önce, Apple’ın yeni iPhone 16 Pro modellerine %20 daha parlak ekran eklemek istediğine dair söylentiler de ortaya çıkmıştı. Bu artışla beraber SDR parlaklığı, önceki nesillerin 1.000 nit'ine kıyasla 1.200 nit olacak. Standart maksimum parlaklık, iPhone 13 Pro’dan bu yana değişmedi ve Apple, en yüksek 2.000 nit'e kadar çıkan HDR parlaklığını iPhone 14 Pro’dan bu yana iyileştirmedi.