iPhone 17, Seramik Kalkana göre çizilmeye daha dayanıklı bir camla gelebilir

Görünüşe bakılırsa Apple, iPhone 12'den beri kullandığı Seramik Kalkan dayanıklı camını çok daha güçlü bir seçenekle değiştirmeyi planlıyor.

iPhone 17, Seramik Kalkana göre çizilmeye daha dayanıklı bir camla gelebilir

Apple’ın iPhone 16 serisinin yılın ikinci yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor ancak önümüzdeki yıl sunulması beklenen iPhone 17’ye dair bilgiler, bazı Apple hayranlarını daha fazla heyecanlandırıyor. Yeni bir söylentiye göre cihazın dış camında, şu anda kullanılan Seramik Kalkan kaplama camından daha iyi çizilme direncine sahip “süper sert yansıma önleyici katman” bulunabilir.

MacRumors tarafından bildirildiği üzere bu bilgiyi sunan Weibo’daki sızıntı kaynağı Instant Digital, Çin’in tedarik zincirinin kaplama malzemesine erişim kazandığını ancak bunun bu yılki iPhone 16 serisine ulaşmasının pek mümkün olmadığını belirtiyor.

Apple, koruyucu camını 2020’de iPhone 12 serisiyle beraber piyasaya sürmüştü. Gorilla Glass’ın üreticisi Corning ile ortak bir şekilde geliştirilmiş bir seramik cam, Cuperintolu devin iPhone 12’yi piyasaya sürdüğü sırada söylediğine göre önceki nesle göre dört kata kadar daha iyi düşme koruması sunuyordu.

Apple, gelişmiş performansın “cam matris içinde nano seramik kristalleri büyüten yeni bir yüksek sıcaklıkta kristalizasyon adımının eklenmesiyle” elde edildiğini açıkladı. Daha sonra Seramik Kalkan, Apple’ın “diğer akıllı telefon camlarından daha sağlam olmaya devam ediyor” dediği geçtiğimiz yılın iPhone 15 serisi de dahil olmak üzere iPhone modellerinde kullanıldı.