iPhone 17 Slim hakkında yeni iddialar gelmeye devam ediyor

Apple iPhone 16 serisini henüz tanıtmadan iPhone 17 ile ilgili yeni iddialar ortaya çıkmaya devam ediyor. Daha önce de iddialara konu olan iPhone 17 Slim modeli hakkında yeni iddialar var.

iPhone 17 Slim hakkında yeni iddialar gelmeye devam ediyor

iPhone 16'nın dört ay sonra duyurulması beklenirken, iPhone 17 hakkındaki sızıntılar da gelmeye başladı. The Information'ın aktardığına göre, Apple'ın iPhone 17 modellerinden en az biri için büyük fikirleri var.

Daha önce, Apple'ın iPhone 17 Plus yerine iPhone 17 Slim isimli yeni bir modele geçeceğini iddialar zaten gündeme düşmüştü. The Information ise, Apple'ın daha ince bir iPhone için alüminyum kasa ve ön kamera için daha küçük bir delik ve hap şeklinde bir kesik dahil olmak üzere farklı tasarımları test ettiğini söyleyerek bu iddiayı bir adım ileri taşıyor. Bu iPhone 17 modelinde Apple'ın A19 işlemcisi ile görüntülü görüşmeler ve özçekimler için geliştirilmiş bir ön kamera yer alacak. Ekran 6,1 inç ile 6,7 inç iPhone modelleri arasında bir boyuta sahip olacak. Ayrıca iddialara göre, cihazın arka kameralarının üst merkeze taşınabilme ihtimali var.

The Information, bu iPhone 17'nin tasarım açısından iPhone X'e çok benzeyeceğini belirtiyor. Başka bir raporda ise Apple'ın iPhone 17 Plus'ın ekranını küçültmeyi planladığından bahsediliyor.

The Information, yeni iPhone'un alüminyum kaplamaya sahip olacağını iddia ediyor, bu da bunun temel bir model olabileceği anlamına geliyor. Ancak bildiğiniz gibi Apple, öncelikle üst düzey Pro telefonlarının tasarımını yeniliyor. Apple şu anda en üst düzey cihazları için titanyum ve cam karışımı, standart cihazlar için ise alüminyum ve cam karışımı kullandığından, bu piyasaya çıkacak bir üründen ziyade erken bir prototip olabilir.

Bir diğer ipucu ise arka panelin ortasındaki olası arka kamera tasarımı. DSCC CEO'su Ross Young kısa bir süre önce Apple'ın iPhone 17 Pro'nun TrueDepth sensörlerinden bazılarını panelin altına taşıyacağını söyleyen bir raporu düzelterek, bu değişiklikleri 2026'da yapmayı hedeflediğini ve iPhone'un daha ince bir tasarıma sahip olmasını imkansız hale getirdiğini söyledi.