iPhone 5C ve iPhone 5S'i yakından tanıyın!

iPhone bombaları bir bir patladı: İşte iPhone 5C ve 5S hakkında bilmeniz gereken her şey!

iPhone 5C, 5S ve fazlası!

Güncelleme: iPhone 5S'i elimize aldık ve denedik! İlk iPhone 5S yorumumuz için tıklayın.

Apple ve teknoloji meraklıları için büyük gün nihayet geldi ve sayısız sızıntı, saat 20.00'da başlayan Apple iPhone etkinliğinde sonunda gerçeğe tam anlamıyla dönüştü. Plastik kasalı iPhone 5C yani "ucuz iPhone" ve Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 5S artık gerçek.

Etkinlikte daha önce tanıştığımız iOS 7'de detaylarıyla tanıtıldı. Apple, yeni işletim sisteminin 18 Eylül'den itibaren ücretsiz olarak iPhone 4 ve üzerine, iPad 2 ve üzerine, iPad mini'ye ve beşinci nesil iPod Touch'a sunulacağının müjdesini verdi.

iPhone 5C'de neler var?

iPhone 5'e benzer teknik özelliklere sahip olan iPhone 5C, oldukça güçlü bir telefon olmasına rağmen orta-seviye ceplerin fiyatlarına yakın bir fiyata satılacak. Apple bu kez iPhone 5'in fiyatını düşürmek yerine onu piyasadan geri çekerek yerine iPhone 5C'yi yerleştirecek.

iPhone 5C ile aynı işlemciye, yani A6'ya sahip iPhone 5C, 8 megapiksel kamerayla geliyor. Çizilmelere karşı plastik kasa için 5 farklı renk seçeneği olacak. Tek parça plastik, Apple'ın sade tasarımından ödün vermiyor. 4 inç'lik Retina ekrana sahip iPhone 5C'nin ekran çözünürlüğü 1136x640 ve cihaz, elbette Apple'ın yeni mobil işletim sistemi iOS 7'yle çalışıyor.

iPhone 5C'deki kamera, iPhone 5S'teki yeni kameraya değil geçen senenin iPhone 5'indeki kameraya sahip, ancak telefon 720p çözünürlüklü görüşmelere izin veren yeni FaceTime HD ön kamerayla geliyor. Plastik kasanın altında anten görevi gören, alüminyumdan oluşan bir tabaka bulunuyor.

iPhone 5C'nin rengarenk dünyası galerimizde!

iPhone 5C, söylentilerin aksine sadece Çin'de değil, diğer ülkelerde de satışa sunulacak. Cihazın yurtdışındaki iki yıllık kontratlı fiyatı, 16GB'lık sürüm için 99 dolar; 32GB'lık sürüm içinse 199 dolar olacak.

Apple'ın asıl bombası iPhone 5S ve fazlası, haberimizin sonraki sayfalarında.

Ve iPhone 5S gerçeğe dönüştü!

Ve iPhone 5S gerçeğe dönüştü!
iPhone 5S'in tasarımı hemen hemen aynı

Etkinlikte herkesin gözünün üzerinde olduğu yeni nesil iPhone, beklendiği gibi bir parmak izi tarayıcısı ve çift LED kamera ile geldi.

iPhone 5S, dışardan baktığınızda iPhone 5 ile neredeyse aynı görünüyor, ancak giriş düğmesi farklı ve etrafında gri renkli bir halka bulunuyor. Daha önceki bir sızıntıdan tanıdık gelen bu halka, düğmenin altındaki parmak izi sensörünü etkinleştirmek üzere kullanılıyor. Apple'a göre iPhone 5S'in kilidini açmak için giriş düğmesine dokunmanız yeterli.

iPhone 5C'den "resmi" kareler!

iPhone 5S, gücünü Apple'ın yepyeni A7 işlemcisinden alıyor. Bu işlemci önemli geliştirmelere sahip ve ilk kez 64-bit mimarisini kullanıyor. Bir akıllı cebe ilk kez 64-mimarisini getiren A7, Apple'ın iddiasına göre iPhone 5'in işlemcisinden 50 kat daha hızlı. Grafikler için OpenGL"ES 3.0'dan faydalanan işlemci, ivmeölçer, pusula, denge çarkı gibi sensörlerden gelen verileri işleyen yeni M7 birimi tarafından destekleniyor.

iPhone 5S'in pili, Apple'a göre onunla 10 saat konuşmanıza, LTE ile 10 saat gezinmenize ve 250 saat bekleme süresine olanak tanıyor.

iPhone 5S'in parmak izi sensörü ve fazlası!

iPhone 5S'in parmak izi sensörü ve fazlası!
Gri halka gerçeğe dönüştü

iPhone 5S'in en önemli yeniliklerinden biri olan Touch ID, parmak izinizle telefonun kilidini açmanıza izin veriyor. Tüm sistemde parolaların yerini alan Touch ID'yi örneğin iTunes Store'dan alışveriş yaparken de kullanabiliyor, böylece parola yazma derdinden kurtuluyorsunuz.

500ppi çözünürlüğe sahip sensör, parmağınızı herhangi bir açıdan okuyabiliyor. Dolayısıyla giriş düğmesindeki sensörü kullanırken telefonu "yanlış tutmak" gibi bir derdiniz olmayacak.

iPhone 5S'te geliştirilen kamera, artırılan poz değeri (f/2.2) sayesinde daha iyi düşük ışık yeteneklerine sahip. Aktif alanı yüzde 15 artan kamera, çift LED'i ile "gerçek ton" adında bir teknoloji kullanıyor. Böylece farklı renkteki iki LED, en gerçek ten tonlarını yakalamanıza izin veriyor.

Kamera yazılımında yapılan yeniliklerden biri olan burst mode, saniyede 10 kareyle fotoğraf çekmenize, bir başka yeni işlev ise 720p çözünürlüğünde 120FPS "ağır çekim" videolar kaydetmenize izin veriyor.

Yurtdışında 20 Eylül'de piyasaya sürülecek olan iPhone 5S, Apple'ın en son tasarım yeniliklerini sunan iOS 7 ile gelecek. Cihazın 16GB'lık modelinin kontratlı fiyatı 199 dolar, 32GB'lık modelinin fiyatı 299 dolar, 64GB'lık modelinin fiyatı ise 399 dolar olacak. iPhone 5S için ön siparişler 13 Eylül'den itibaren alınmaya başlanacak. Cihazın "Space Gray", "Silver" ve yeni "Gold" olmak üzere üç farklı renk seçeneği olacak.

Gri halka gerçeğe dönüştü

iPhone 5S ve 5C'nin Türkiye'ye ne zaman geleceği henüz bilinmiyor. iPhone 5C'nin Türkiye'ye gelmesi halinde fiyatının, cihaz her ne kadar "ucuz" olarak anılsa da, 1.000 TL'nin altında olmasını beklemiyoruz.

Apple'dan bir yenilik daha ve fazlası!

Apple'dan bir yenilik daha ve fazlası!

Apple'ın WWDC 2013'te ortaya çıkardığı iTunes Radio ise, 18 Ekim'de iOS 7 ile beraber kullanıma sunulacak.

iPhone 5S'ten ve 5C'den daha fazlası için...

Video: iOS 7'nin tanıtım videosunu izlemek için tıklayın!

Video: Apple'ın iPhone 5C tanıtım videosu için tıklayın!

Video: iPhone 5S tanıtım videosunu izlemek için tıklayın!

Galeri: iPhone 5C'nin rengarenk dünyası galerimizde!

Galeri: iPhone 5C'den "resmi" kareler!

Galeri: iPhone 5S'in tanıtımından kareler için tıklayın!

Galeri: iOS 7'nin ekran görüntüleri!

Okuyucu Yorumları