iPhone ve Android'i daha iyi yapan 5'er şey!

Android'i iPhone'dan, iPhone'u Android'den daha iyi yapan nedenleri bir araya getirdik!

Hangisi daha iyi?

iPhone mu daha iyi, Android mi... Ateşli tartışmaların kaynağı olan bu sorunun cevabı, aslında akıllı telefonunuzdan ne beklediğinize göre değişiyor. Android'i iPhone'lardan daha iyi yapan birçok yön olduğu gibi, iPhone'u ayrıcalıklı kılan önemli yetenekleri de var. Bu yazımızda iki tarafa da eşit davranıp, onları daha iyi, eşsiz yapan yanlarını sıraladık.

İşte Android'i iPhone'dan daha iyi yapan en önemli 5 özellik

1. Kişiselleştirme olanakları daha iyi

Giriş ekranınızı beğenmiyorsanız, Android'de onu baştan organize edebilir, uygulamaları açmadan widget'lar sayesinde bilgi edinebilir, hatta yeni bir launcher yükleyerek giriş ekranının işleyişini tamamen değiştirebilirsiniz. iPhone sahipleri iOS 8'de sadece klavyeyi değiştirebilirken Android'de sayısız kişiselleştirme seçeneğine sahipsiniz.

iPhone ve Android'i daha iyi yapan 5'er şey!

2. İstediğiniz boyutta

Bir iPhone satın almayı planlıyorsanız, 4.7 inç'lik iPhone 6 ile 5.5 inç'lik iPhone 6 Plus arasında seçim yapmanız gerekiyor. Android bölgesine girdiğinizde ise sadece Samsung'un cihazlarında bile neredeyse her ekran boyutunda cihaz bulmanız mümkün. Dilerseniz Galaxy K gibi arkasında optik lensle gelen bir telefona bile sahip olabilirsiniz. Kısacası piyasada her koşula yönelik bir Android mevcut.

Daha açık bir uygulama ekosistemi

Daha açık bir uygulama ekosistemi

3. Daha açık bir uygulama ekosistemi

Apple, mağazasına girmek isteyen uygulamalara son derece seçici davranıyor. Android'de ise durum daha özgür. Örneğin Google Play'de BitTorrent istemcileri ve Gameboy emulator'leri bulmanız mümkün. Aradığınız uygulamayı Google Play'de bulamıyorsanız, onları dışarıdan da yükleyebilirsiniz.

4. Google ürünleriyle daha derin entegrasyon

Google ürünlerini kullananlar, Android'in Gmail, Kişiler, Takvim ve Google Drive ile derin entegrasyonundan memnun kalacaklar. Bu, tüm verilerinizin tek bir konumda olacağı anlamına geliyor ve şüphesiz, iyi bir şey. Dahası Google'ın Maps gibi bazı uygulamaları, iPhone için de sunuluyor. Apple'dan Android'e geçerken ise bazı sorunlar yaşamanız mümkün.

5. (Teoride) daha saf

Android'in açık kaynak kodlu olması, giderek kapalı bir hal alan mobil ekosistemi için olumlu bir adım. Android, açık kaynak kodlu olduğu için isteyen onu alıp inceleyebilir, istediği gibi modifiye edebilir.

Ve iPhone'u Android'den daha iyi yapan 5 neden!

Ve iPhone'u Android'den daha iyi yapan 5 neden!

Ve iPhone'u Android'den daha iyi yapan 5 neden!

1. Akıcılığı

iPhone'u ilk kez açtığınızdan itibaren hayatınızın daha iyi bir hale geleceğini bilirsiniz. iPhone'un rakiplerine karşı sağladığı dev bir avantaj varsa, bu da her şeyin daha akıcı ve sorunsuz olmasıdır. Kullanıcı arayüzünde animasyonlardan simgelere her şeyin özenle tasarlandığını fark edersiniz.

Android'de ise uygulamalar farklı ekran boyutlarda çalışmak üzere geliştirildiğinden, iPhone'daki akıcılığı genellikle bulamazsınız.

2. Diğer Apple ürünleri ile bütünleşik

iPhone ve Mac'iniz veya iPhone ve iPad'iniz varsa, cihazlarınız kusursuz bir armoni içinde çalışacaktır. Özellikle iOS 8.1 ile birlikte metin mesajlarını bilgisayarınızdan gönderebilir, iPad veya Mac'ten telefon görüşmesi gerçekleştirebilirsiniz.

Bundan da ötesi fotoğraflarınızı ve diğer dosyalarınızı iCloud üzerinden cihazlarınız arasında eşitleyebilirsiniz. Yeni "hand-off" işlevi ise yazmaya başladığınız bir epostayı bir başka cihazda tamamlanmanıza veya açtığınız bir web sitesini diğer cihazınızda kaldığınız yerden okumanıza olanak tanıyor.

3. Her şey işler halde

Android uygulamaları, daha önce de söylediğimiz gibi birçok farklı cihazda çalışabilecek biçimde geliştiriliyor. Cihazları ekran boyutları, işlem güçleri ve yetenekleri ise farklılık gösteriyor. Bu durum bazen deneyiminizi olumsuz etkileyebilir. Her Android kullanıcısının benzer bir durumla zaman zaman karşılaştığını söyleyebiliriz.

iPhone ise belki de kısıtlı kişiselleştirme seçenekleri sayesinde sorunsuzca çalışıyor.

Kullanıcı deneyimini iyileştiriyor

Kullanıcı deneyimini iyileştiriyor

4. Kullanıcı deneyimini iyileştiriyor

Apple, cihazına yeni bir özellik eklediğinde firmanın bunun üzerinde gerçekten düşündüğünden ve ne yaptığını bildiğinden emin olabilirsiniz. Örneğin Apple Pay geç kalmış bir işlev olabilir, ancak mobil ödemelere şık ve güvenli bir çözüm getiriyor.

Samsung'la karşılaştırırsak firmanın yeni fikirlerini pek düşünmeden telefonlarına ekleyiverdiğini görüyoruz. Telefon gibi çalışabilen ağır bir saate ve yan tarafı bükülmüş bir telefona sanırız çoğumuzun ihtiyacı yok.

5. En son uygulamalar hep sizin

Android'li telefonlar iPhone'dan daha çok satsa da Apple'ın telefonları, geliştiriciler için oldukça karlılar. Bir başka deyişle aynı uygulamayı hem iPhone, hem de Android için yayınladığınızda iPhone'dan daha çok para kazanmanız daha olası. Bu nedenle iPhone'un en yeni işlevlere sahip en son uygulamaları alması garantilenmiş durumda. Android'deki uygulama güncellemeleri ise geliştiricilerin daha fazla cihaz için çalışmalarını gerektirdiğinden gecikebiliyor.

Yani en son uygulamaları hemen kullanmak istiyorsanız, tercihiniz iPhone'dan yana olmalı.

Okuyucu Yorumları