iPhone fena çuvalladı!

Eğer iPhone'ların sunduğu bu özelliği çok sık kullanıyorsanız, size kötü bir haberimiz var!

iPhone fena çuvalladı!

Almanya'daki Erlangen Üniversitesi uzmanlarınca bulunan bir açık iPhone'ların bağlantı noktası olarak kullanıldığı ağları ciddi bir güvenlik tehdidiyle karşı karşıya bırakıyor. iOS'ta bulunan Wi-Fi şifreleme sisteminin yarattığı şifrelerin kırılması ile ağa korsan erişim elde edilebiliyor.

iPhone'ların Wi-Fi ağlarına yetkisiz erişimi detayları ile açıklayan uzmanlar dört ila altı karakterlik bir harf ve takip eden dört haneli bir rakam kombinasyonundan oluşan varsayılan şifreyi, yaklaşık 52 bin kelimelik bir sözlük ve hızlı bir bilgisayar ile bir saatin altında bir sürede kırmanın mümkün olduğunu ortaya çıkarmışlar.

Wi-Fi ağa yetkisiz giriş yapıldığında ise internet erişimi, iletişimi dinleme ve cihazdaki dosyalara erişim gibi işlemler korsanın insafına kalmış oluyor. Jailbreak yapılmış cihazların, sistem kodlarına erişime izin vermeleri yüzünden, daha ciddi tehdit altında olduğuna dikkat çeken uzmanlar Android'in şifre oluşturma konusunda daha başarılı olduğunu Windows Phone 8'in ise içinde harf bile bulunmayan ve sadece rakamdan oluşan şifrelerle kırılmaya son derece müsait olduğunu ifade ettiler.

Okuyucu Yorumları