'iPhone Katili' olması bekleniyordu: Peki ne kadar sattı?

Rusya devlet teknoloji konsorsiyumu Rostech'in ürettiği akıllı telefon AYYA’nın satışlarındaki kötü gidişat görünüşe göre devam ediyor. Rus basınına göre AYYA T1 bir yıldan uzun bir süre önce piyasaya çıktığından bu yana 1.000'den az sattı.

'iPhone Katili' olması bekleniyordu: Peki ne kadar sattı?

The MoscowTimes'ın haberine göre Ekim 2021'de perakende zincirlerinin satmaya başlamasından bu yana yalnızca 905 adet AYYA T1 cihazı satın alındı. Bu rakam bugüne kadar Rusya pazarı için üretilen 5.000 AYYA T1 akıllı telefonun %18'i anlamına geliyor.

Rostech'in yan kuruluşu tarafından geliştirilen ve Çin'de montajı yapılan AYYA T1; Apple'ın Ukrayna saldırısı sonrası Rusya'ya satışları askıya alma kararının ardından Rus yetkililer tarafından iPhone'un ikamesi olarak düşünülüyordu.

AYYA T1'in kötü satış rakamları, perakendecileri Mart 2023'te fiyat etiketini 11.000 rubleye (140 $) düşürmeye zorladı.

Bir yetkiliye göre ise kamera ve mikrofonları fiziksel olarak kapatma seçeneği sunan telefonun indirimli fiyatı, özel promosyon ve şirketin daha çok kullanıcıya güvenli teknoloji sağlama arzusunun bir simgesi.

Habere göre yaklaşık 2.000 AYYA T1 akıllı telefon şu anda Rus kolluk kuvvetleri ve ülkenin nükleer enerji kurumu Rosatom personeli tarafından kullanılıyor.