iPhone'lar ele ele veriyor!

Belki 5S'te göremeyeceğiz ama daha sonraki iPhone'larda bu teknolojiyi görürseniz şaşırmayın!

iPhone'lar bir araya geliyor!

Apple Insider sitesinin bildirdiğine göre Apple'ın bir patent başvurusu daha başarıyla sonuçlandı. Bu patenti ilginç kılan ise patentte tarif edilen teknolojinin, iPhone'un fotoğraf yeteneklerine katacakları.

Apple Insider sitesinin gündeme getirdiği patentte, iPhone'un fotoğraf çekerken diğer iPhone'ları ışıklandırma amacıyla uzaktan kontrol edebilmesini sağlayan bir teknoloji tarif ediliyor. Bir iPhone, çevredeki diğer iPhone'ları kullanarak fotoğraf stüdyolarında lambalarla elde edilen ortamı yaratıyor. Ana cihaz bir test fotoğrafı çekip ışıklandırmayı kontrol ettikten sonra fotoğrafın kalitesini arttırabilmek için gerekli düzeltmeleri diğer cihazlara gönderiyor. Yani fotoğrafı çekerken yardımcı olan arkadaşlarınızın telefonlarının ekranına, telefonu nerede hangi açıyla tutmaları gerektiğini bildiren talimatlar geliyor.

Elbette bu teknolojinin uygulanabilmesi için iPhone kamerasının sil baştan yeniden tasarlanması ve yeni algılayıcılar eklenmesi gerekiyor. O nedenle bu patent de tozlu raflarda terk edilir ve bu teknolojiden bir daha haber alamazsak hiç şaşırmayacağız.

Okuyucu Yorumları