iPhone SE 4, katlanabilir iPhone ve fazlası: Apple'ın 3 yıllık yol haritası ortaya çıktı

Apple'ın çok merak edilen ürünlerinin tanıtım tarihleri henüz net değil ancak çok sürpriz bir sızıntı, tarihler hakkında önemli bilgiler veriyor olabilir.

iPhone SE 4, katlanabilir iPhone ve fazlası: Apple'ın 3 yıllık yol haritası ortaya çıktı

Şimdiye kadar iPhone SE 4, katlanabilir iPhone ve Apple AR başlıkları hakkında pek çok söylenti ortaya çıktı. Ama ne zaman piyasada olacaklarına dair henüz bir bilgi yoktu. Ancak işler değişiyor. Finans şirketi Samsung Securities'e ait olduğu anlaşılan bir belge medyanın eline geçti ve bu belgede 2027 yılına kadar devam edecek bir süreçte Apple'ın neler yapacağına dair genel bir bakış yer alıyor.

Apple'ın hem büyük rakibi, hem de donanım tedarikçisi olarak ortağı olan Samsung'un finans şirketinin sızan bilgilerine göre, 2027'de artırılmış gerçeklik başlıklarını satın alabileceğiz. Apple Vision Pro henüz piyasaya çıktığı için yeni bir başlığın kısa süre sonra ortaya çıkmaması normal. Ancak görünüşe göre 2026'da daha ucuz bir Vision Pro'ya da kavuşacağız.

Aynı belgeye göre katlanabilir 20 inçlik iPad'in 2027'de, katlanabilir 8 inçlik iPhone'un ise bir yıl önce piyasaya çıkması planlanıyor. Bu, katlanabilir iPad'in önce çıkacağını söyleyen son söylentilere biraz ters düşüyor, ancak katlanabilir bir iPhone'un zaten bir iPad mini boyutunda olacağı düşünüldüğünde, hangi ürünün hangisi olduğunu biraz karıştırabilirsiniz.

Ayrıca uzun zamandır konuşulan OLED MacBook'un 2026'da piyasaya sürüleceğinden bahsediliyor. 2025'te ise iPhone SE 4'ten bahsediliyor. SE 4'ün daha modern bir tasarıma geçmesi ve OLED ekrana sahip olması bekleniyor.

Bu yılın geri kalanında ise, her ikisi de OLED ekranlı 11 inç iPad Pro ve 12.9 inç iPad Pro'ya sahip olacağız gibi görünüyor.