iPhone SE, Apple'a istediğini verdi mi?

Apple'ın küçük ekranlı telefonu iPhone SE, beklenen başarıya ulaştı mı? İşte herkesin merak ettiği bu sorunun cevabı...

iPhone SE, Apple'a istediğini verdi mi?

Apple'ın geçtiğimiz ay yayınlanan gelir verilerinde beklentileri karşılamayan birçok durum söz konusu olsa da bazı iPhone modellerinin Kuzey Amerika ve Avrupa'da harika bir satış grafiği yakaladığını söylemek mümkün. Kantar Worldpanel ComTech'ten pazar analistleri tarafından yayınlanan yeni bir rapor Cupertinolu firmanın orta segment akıllı telefon pazarındaki payının iPhone SE ile birlikte Nisan-Haziran aralığında beklentilerin üzerinde olduğunu gösteriyor.

iPhone SE'nin özellikle İngiltere'de harika bir satış grafiği yakaladığı anlaşılıyor. Kantar yetkilileri cihazın yüzde 9.2'lik pazar payıyla bu ülkedeki "en çok satan akıllı telefon" olduğunu tahmin ediyorlar. Cihazın bu başarılı satış grafiğinin Apple'ın İngiltere'deki cihaz satışlarının da yüzde 37.2'ye yükseltmesini sağladığı belirtiliyor. Bu oran bir yıl öncesine göre yüzde 3.1'lik bir artış anlamına geliyor.

İngiltere'deki kadar çarpıcı olmasa da Apple'ın Avrupa'nın diğer birçok ülkesinde de bir büyüme sağladığı anlaşılıyor. Firma, Fransa'daki cihaz pazarındaki payını yüzde 21'e çıkarmış durumda. Almanya'da da iOS cihazları ülkede satılan bütün telefonların yüzde 14.2'sini oluşturuyor. Toplamda ise iOS cihazlarının Avrupa'daki payı geçtiğimiz yıla göre yüzde 0.7'lik artışla yüzde 18.2'ye ulaştı.

Kantar, firmanın iPhone SE ile birlikte ABD'de de oldukça iyi bir satış grafiği yakaladığını ifade ediyor. Buna göre iPhone SE, ABD'deki bütün akıllı telefon satışlarının yüzde 5.1'ini oluşturuyor. Bu da Apple'ın pazardaki toplam payında geçen yıla göre yüzde 1.3'lük artışla yüzde 31.8'e ulaşmasında çok önemli bir etken.

Okuyucu Yorumları