iPhone SE, kaplumbağa hızında başladı!

İstatistikler, Apple'ın yeni iPhone'unun satışlarının pek de beklendiği gibi olmadığını söylüyor!

iPhone SE, kaplumbağa hızında

Apple'ın yeni 4 inç'lik telefonu iPhone SE'nin satışları, bir firmanın istatistiklerine göre kaplumbağa hızında başladı.

Localytics'e göre iPhone SE, satışa sunulmasının ardından geçirdiği ilk hafta sonunda tüm iPhone'lar arasında yüzde 0,1 pazar payı elde edebildi.

iPhone 6'nın ilk hafta sonunda yüzde 2, iPhone 6S'in yüzde 1, iPhone 5S'in ise yüzde 0,9 pazar payına ulaştığına bakarsak, iPhone SE'nin yola gerçekten de yavaş bir çıkış yaptığını görüyoruz. Localytics'in verilerini iPhone'lardaki uygulamalarından topladığını, pazar payı oranlarını piyasadaki 100 milyondan fazla iPhone'u ve 50 milyon iPad'i analiz ederek hesapladığını söyleyelim.

iPhone SE'nin tanıtımının ardından Apple mağazalarının önünde bilindik kuyrukların oluşmaması, bu durumun habercisiydi. "Uygun fiyatlı" iPhone SE, iPhone 6S'teki üst seviye özellikleri 4 inç'lik gövdesine sığdırıyor ve birkaç senedir iPhone'unu güncellemeyenleri ve küçük iPhone'ları tercih edenleri hedefine alıyor. iPhone SE'nin müthiş bir açılış yapmamış olması, tabi ki telefonun başarısız olduğu anlamına gelmiyor. Önümüzdeki birkaç ay, kullanıcıların küçük telefonlarla (veya eski tasarımla) halen ilgilenip ilgilenmediğini gösterecek.

Okuyucu Yorumları