iPhone X2 de Samsung'dan Destek Alabilir

Apple, iPhone X2'nin ekranlarında Samsung'a bağlı kalmak ancak görünüşe bakılırsa bu planlar bir başka bahara kaldı!

Apple henüz "bağımsız" değil!

Yeni raporlara göre Apple gelecek telefonları için uygun ( ve Samsung olmayan) bir OLED tedarikçisi bulmakta zorlanıyor. Bu yılın sonunda gelmesi beklenen yeni 6.5-inç ve 5.8-inç iPhone modelleri de Samsung'a ait ekranlarla sevk edilebilir. Apple'ın en büyük rakibi olan Samsung, iPhone X'in de OLED ekranlarını tedarik etmişti. Apple, bu bağımlılığı farklı bir yöne kaydırmak için LG ile anlaşmaya çalıştı ve iddiaya göre Güney Koreli markaya 3 milyar dolar yatırım yaptı. Ancak şimdi aldığımız duyumlar bu girişiminde başarısız olduğuna işaret ediyor.

Sorunun tam olarak ne olduğu bilinmezken, LG'nin OLED ekran üretimi sekteye uğramış durumda ve tahminlere göre Apple'ın 2018 amiral gemileri için gereken dev talebi karşılaması mümkün olmayabilir. Google Pixel 2 XL ve LG V30 ile tanıdığımız LG OLED ekranlar karışık incelemelere sahip. Özellikle Pixel'in ekran kalitesi, Samsung'un üretebildiği kalitenin oldukça gerisinde.

İlginç biçimde, Apple en son siparişinde LG ekran bölümünün üçüncü bir raund OLED prototiplerini üretmesini istedi. The Wall Street Journal'a konuşan kaynak, eğer her şey Apple'ın planladığı gibi giderse, yeni iPhone'ların %20 LG ekranlara, %80'i ise Samsung ekranlara sahip olabilir.

Aynı rapor ayrıca Samsung OLED ekranların, iPhone X'de bulunan en pahalı parça olduğunu iddia ediyor. Apple her birim için 376 dolar harcıyor ve bunun 97 doları Samsung OLED ekrana gidiyor. Apple, LG ile ortaklığını geliştirerek yeni telefonlarının fiyatlarını az da olsa indirmeyi hedefliyor.

Okuyucu Yorumları