iPhone'da yinelenen fotoğraflar nasıl silinir? Bunu yapmanın en kolay yolunu açıklıyoruz

iPhone'unuzda birden fazla kopyası bulunan fotoğraflar, depolama alanınızda gereksiz yer kaplıyor olabilir. Peki, iPhone'da yinelenen fotoğraflar nasıl silinir? Bunu yapmak için ekstra bir araca ihtiyacınız yok... Bu makalede bu sorunun yanıtına bakıyoruz.

iPhone'da yinelenen fotoğraflar nasıl silinir?

Muhtemelen telefonunuzdaki depolama alanını kaplayan çok fazla fotoğrafa sahipsiniz. Ama bir an geliyor ve depolama alanınızın dolduğu uyarısıyla karşılaşıyorsunuz. Böyle bir durumla karşılaşınca, artık ihtiyaç duymadığınız tüm fotoğrafları tek tek silmek zorunda kalmak can sıkıcı ve zaman alan bir iş olabilir.

Buna bir de, aynı fotoğrafın birkaç kopyasının bulunabileceği gerçeğini ekleyebiliriz. Ne yazık ki pek çok iPhone kullanıcısı, bu fotoğrafları hızlı bir şekilde temizleyebileceklerini bilmiyor. Ama aslında, çok basit bir şekilde birden fazla kopyasına sahip olduğunuz fotoğrafları temizleyebilirsiniz.

Apple Fotoğraflar (Photos) uygulamasında yer alan bir araç, tekrar eden görüntüleri kaldırarak bu konuda size yardımcı olabilir. Bu araç, birden çok kez kaydetmiş olabileceğiniz anlık görüntüleri otomatik olarak algılar ve bunları anında kaldırmanıza imkan tanır.

iPhone'da yinelenen fotoğraflar nasıl silinir?

  • Aracı bulmak için öncelikle Apple Fotoğraflar uygulamasını açmanız gerekiyor.
  • Ardından Albümler bölümüne gidin ve ekranı aşağı kaydırın.
  • Burada, Diğer kısmının altında göreceğiniz Yinelenenler seçeneğine tıklayın.
  • Yeni açılan ekranda cihazınızdaki tüm yinelenen resimleri ayrı ayrı göreceksiniz. Her birini inceleyebilir ve yinelenen resimleri veya videoları temizlemek için Birleştir seçeneğine dokunabilirsiniz.
  • En üstte Seç’e, ardından Tümünü Seç’e ve ardından Birleştir’e dokunarak toplu birleştirme yapmanız da mümkün.
  • Tüm kopyaları temizledikten sonra, telefonda yinelenen bir resim kalmadıysa, Yinlenenler seçeneği kaybolacaktır.

Ancak bu özelliği kullanabilmek için en azından iOS 16’nın kurulu olması gerektiğini belirtmemizde fayda var. Başka bir deyişle, telefonunuzda iOS 16 sürümünü kullanmıyorsanız bu özelliğe erişemezsiniz.