iPhone'lara yeni yasak tehdidi!

Önemli Avrupa ülkelerinde Apple'a karşı açılan dava, iPhone satışının yasaklanmasına kadar gidebilir

iPhone'lar yasaklanacak mı?

Ericsson, Apple'a karşı beklenen davasını açtı. Ericsson'un 2G ve 4G/LTE patentlerini, ayrıca başka mobil telefon patentlerini kullanarak iPhone üreten Apple, patent lisanslarının süreleri dolduktan sonra Ericsson ile patent sözleşmelerini yenilemeyince, Ericsson İngiltere, Almanya ve Hollanda'da Apple'a karşı dava açarak, iPhone satışlarının durdurulmasını istedi.

Ericsson'un iddiasına göre Apple'ın yeni akıllı saati Watch dahil, çok sayida iCihazı Ericsson'un mobil iletişim patentlerini kullanıyor. Dolayısıyla Ericsson'un adını Apple cihazlarının üzerinde göremiyoruz ancak pratikte Ericsson, iPhone'ların ve diğer iChihazların ortağı konumunda bulunuyor.

Apple iki sene önceye kadar satılan her iChazdan Ericsson'a ödeme yaparken, iki yıldır iki firma arasında yeni şartlar konusunda anlaşmazlık sürüyor ve sonuca bağlanamıyor. Apple çok daha az lisans ücreti ödemek isterken Ericsson, oturduğu yerden iCihazların satışından kazandığı yüksek lisans ücretlerinden vazgeçmek istemiyor.

ABD şirketi olan Apple'a karşı Avrupa ülkelerinde büyük önyargı bulunuyor ve Ericsson'un büyük Avrupa ülkelerinde açtığı davayı kazanma ihtimali çok yüksek görünüyor. Dava sonucuna göre Apple, Ericsson'a milyarlarca dolara varan tazminat ödemek zorunda kalabilir ve ayrıca lisans ücreti ödememeye devam ederse, iPhone ve diğer ürünlerinin bu ülkelerde satışı yasaklanabilir.

Okuyucu Yorumları