iPhone'ların çentik ve dinamik adası böyle görünebilirdi

Apple, iPhone'un dinamik ada ve çentik tasarımlarını hayata geçirmeden önce farklı alternatifleri de değerlendirmiş. Peki kabul görmeyen bu tasarımlar nasıl görünüyordu?

iPhone'ların çentik ve dinamik adası böyle görünebilirdi

iPhone 13 ve 14'teki çentiğin veya iPhone 15'teki Dinamik Ada'nın şu anda göründüğünden daha farklı şekilde karşımıza çıkma ihtimalini hiç düşündünüz mü? Apple, mevcut tasarımları hayata geçirmeden önce farklı alternatifleri de değerlendirmiş ve o alternatifler şimdi ortaya çıktı.

Şirketten sızan görsellere göre, şu anda piyasada olan tasarımlar son halini almadan önce çeşitli farklı tasarımlar üzerinde uzun tartışmalar yaşandı. Alternatif tasarımların nasıl göründüğünü anlamak için de bazı mockup görüntüleri hazırlandı.

Görünüşe göre değerlendirilen fikirlerden biri, ekranın sağında çentiğin yanında yer alacak bir açılır kenar çubuğuydu. Burada, saati, sinyal gücünü, pil seviyesini ve diğer önemli bilgileri görmek mümkün olacaktı.

Apple ayrıca çentiği ekranın üst kısmına kadar uzatmayı da düşünmüş, yani bir çentikten ziyade Android tarzı bir durum çubuğu yaratmayı planlamış. Ancak bunların hiçbiri son tasarımda yer bulmayı başaramamış.