iPhone'unu kaybeden herkes, soluğu bu adamın evinin kapısında alıyor

Bul uygulamasında yaşanan garip bir hata, Teksas'taki bir evde yaşayan Scott Schuster’ı canından bezdirmiş durumda. Zira telefonunu kaybeden herkes, soluğu onun kapısında alıyor!

iPhone'unu kaybeden herkes, soluğu onun evinin kapısında alıyor

ABD’de yaşayan ve iPhone’unu kaybeden çok sayıda kişiyi bir anda kapısında gören adamın başına gelenleri tek kelimeyle "sıra dışı" olarak nitelendirmemiz muhtemelen yanlış olmayacaktır.

Houston bölgesinde iPhone'unuzu kaybederseniz, geri almayı umarak Scott Schuster'in evine gitmeyin... Şehrin Richmond banliyösünde yaşayan Schuster, kapısına gelen herkese telefonun kendisinde olmadığını söylemekten yorulmuş durumda. Peki ama her iPhone kaybedenin onun kapısında ne işi var? Birçok rapora göre bu durum Apple Maps'in yıllardır çok sayıda yabancıyı kapısına yönlendirmesine neden olan bir teknik sorundan kaynaklanıyor.

"Bul" telefon takip uygulaması ve Apple Maps, küçük bir teknik aksaklık sebebiyle Schuster için büyük sorunlar yaratmış. Schuster, "Zor bir gece geçirmiş, telefonunu kaybetmiş ve çalındığını düşünen pek çok insan var," derken, birinin evine telefonunun benim tarafımdan çalındığını düşünerek bir gün silahla gelmesinden endişe duyduğunu söylüyor.

Neyse ki şimdiye kadar böyle bir şey olmamış. Ancak yine de Schuster’ın kamera görüntüleri, evinin önünde cihazlarını soran çok sayıda sinirli yabancıyı kaydetmiş durumda.

Apple, konuyla ilgili şimdilik bir açıklama yapmış değil. Ancak Teksaslı teknoloji uzmanının, adresinin neden "kayıp akıllı telefon merkezi" olarak göründüğüne dair kendi teorisi var. Evi, ilk yapıldığında mahallesi için örnek bir evmiş. Sonuç olarak, Apple Haritalar mahalledeki her evi tek bir paylaşılan adrese atamış gibi görünüyor. Yani Schuster'in evine... Bir telefon, banliyö bölgesinin genişliği içinde nerede olursa olsun, Apple'ın uygulamaları bir araya gelerek onun evinde olduğunu gösteriyor.