IPv6 protokolü iOS 9'dan büyük destek alacak

Bugün yayınlanması beklenen iOS 9, önemli bir destekle birlikte geliyor!

iOS 9'dan büyük yenilik!

Bugün akşam saatlerinde yayınlanması beklenen iOS 9'daki, servis sağlayıcı ağları hızlandıracak ancak mobil geliştiriciler için iş yükü yaratabilecek IPv6 kullanımının bir patlamaya neden olması bekleniyor.

Yeni Apple mobil işletim sisteminde IPv4'ün yerini yeni internet protokolü alacak. Facebook mühendisi Paul Saab'a göre iOS cihazlar IPv6 kullandığı sürece uygulamalar, web siteleri ve taşıyıcı ağlar da bunu destekleyecek. Saab bu konu hakkında Pazartesi günü Facebook'un @Scale konferansında IPv6 konulu bir panel düzenledi.

IPv6 protokolünün gelecek için uzun bir süre kullanılmak için fazlasıyla yeterli olması beklenirken, iOS'un bu eğilimi hızlandırmak için büyük bir destek verebileceği ifade ediliyor.

Verizon Wireless cihaz teknolojisi müdürü Samir Vaidya, çok daha fazla v6 trafiği görmek istediklerini belirterek, trafiklerinin yaklaşık yüzde 50'sinin IPv6 kullandığını, bu oranın iPhone 6S ile birlikte gelecek yıl bu zamana kadar yüzde 70'lere ulaşabileceğini düşündüklerini söyledi.

Comcast Cable yetkilisi John Brzozowski, Apple'ın değişimiyle birlikte Comcast ağında daha fazla IPv6 kullanımına ulaşılacağını belirtti. Kendi trafiklerinin yaklaşık yüzde 25'lik bölümünün yeni protokolü kullandığını belirten Brzozowski bu rakamın önümüzdeki yıl yüzde 50'ye ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Bu yılın başlarında Facebook tarafından yapılan sınırlı testler IPv6 protokolünün IPv4'e oranla yüzde 40 daha hızlı olduğunu göstermişti. Saab, ciddi testlerde ise bu desteğin yüzde 15 seviyesinde olduğunu ancak bunun yine de önemli bir kazanç olduğunu ifade etti. Ayrıca Verizon'un yeni protokol ile daha hızlı sonuçlara ulaştığını söyledi.

Bu durum henüz IPv6 desteği sunmayan uygulamalar için bir sürü yeni kod yazılacağı anlamına da geliyor. Yeni protokol ile birlikte birçok yazılımın IPv6 özelliği içerecek şekilde değiştirilmesi gerekecek.

Okuyucu Yorumları