İsrail protestosu, 9 Google çalışanının tutuklanması ile sonuçlandı

Google'ın dokuz çalışanı, şirket içinde oturma eylemi yaptıkları için tutuklandılar. Peki ama Google çalışanları neyi protesto ediyorlardı?

İsrail protestosu, 9 Google çalışanının tutuklanması ile sonuçlandı

Google, geçtiğimiz günlerde demokratik bir protesto hakkını kullanmak isteyen dokuz çalışanının tutuklanmasına neden oldu. Peki ama Google'da ne oldu?

Google'ın dokuz çalışanı, şirketin Filistin'de Gazze işgalini sürdüren İsrail ile çalışması üzerine tepkilerini oturma eylemi yaparak göstermek istediler. ABD'de Gazze saldırısı büyük tepki topluyor ve genç-yaşlı her kesimden insan bu saldırılara karşı tepki gösteriyor.

Ancak Google bu tepkiyi affetmedi ve dokuz çalışanının tutuklanmasına neden olarak eyleme son verdirdi.

İsrail hükumeti, çeşitli bakanlıkların dijital ihtiyaçlarını karşılaması için Google Cloud ve Amazon Web Services ile Nibus Projesi isminde ve toplam 1.2 milyar dolarlık sözleşme imzalamıştı.

Söz konusu oturma eylemleriyse bu gelişme üzerine, Kaliforniya ve New York'taki Google ofislerinde gerçekleşti. Kaliforniya'da beş çalışan Google Cloud CEO'su Thomas Kurian'ın ofisini işgal edip yere otururken, New York'ta da dört çalışan oturma eylemi yaptı. Ve dokuz çalışan da polis tarafından tutuklandı.

Proje imza aşamasına gelmeden önce de 600 çalışan Google'ı kararını gözden geçirmeye davet etmişti.