Google, Android işletim sistemi için kullandığı ikonik logoyu değiştiriyor: İşte yeni Android logosu

Google'ın ikonik hale gelen yeşil robot simgesi değişiyor. Google son zamanlarda binalarında ve etkinliklerinde bunun sinyallerini zaten veriyordu. Ayrıca şirket, Android'e eşlik eden yazı tipinde de önemli değişiklikler yapıyor.

Google, Android logosunu değiştiriyor: İşte yeni Android logosu

Google, ikonik bir yeşil robotu içeren Android logosunu üç boyutlu tasarıma sahip yeni bir logo ile değiştirileceğini doğruladı. Henüz kesin detaylar açıklanmamış olsa da Google, birkaç aydır binalarda ve etkinliklerde güncellenmiş tasarımın tanıtımını zaten yapıyordu. Yeni logo, tüm bir robotu değil, yeşil Android robotunun kafasını içeriyor.

Geriye dönük bir inceleme, Google'ın ilk olarak CES 2023 sırasında üç boyutlu logonun varyasyonlarını tanıttığını ortaya çıkardı. Google, üç boyutlu robotun yanı sıra Android isminin yazılışında kullanılan karakterleri de değiştirdi. Gelecek versiyonda küçük "a" harfinden uzaklaşılacak ve yeni bir yazı tipi stili gibi görünen daha sofistike bir büyük harf varyasyonu benimsenecek.

Özellikle, yeni logonun tüm Android cihazların açılış ekranında göze çarpacak şekilde görüntülenmesi ve mevcut "Powered by Android" markasının yerini alması bekleniyor. Bu hamle, Google'ın mobil işletim sisteminin görsel kimliğini yenileme ve modern tasarım trendleriyle uyumlu hale getirme konusundaki kararlılığını gösteriyor.

Bu arada, Google'ın en son Android sürümü olan Android 14 bu yıl sonbahar mevsiminde piyasaya sürülecek. Gelenek olarak, Android 14 şu anda belirli akıllı telefon sahiplerinin gelecek özellikleri son sürümden önce denemeleri için beta olarak kullanıma sunulmuş durumda.