iTunes'da yayın yapan Türk okulu!

iTunes'dan yayın yapan ilk Türk okulu, bakın iTunes üzerinden öğrencilere neler sundu!

iTunes'da bir Türk okulu!

Bilginin mobil olarak öğrenildiği yeni yüzyılda tablet ve akıllı telefonların her geçen gün kullanıcı sayısı artıyor. Öğrenciler artık istedikleri tüm bilgiye bir tık ile ulaşabiliyor. Pek çok konuda öncü olan ve ilklere imza atan Eyüboğlu Eğitim Kurumları bilişim alanında da bir ilke imza attı.

Eyüboğlu, iTunes'un eğitim kanalı olan ve 800'ün üzerinde üniversite ile 35 seçkin ilk ve ortaöğretim kurumunu barındıran, ayrıca 350 bin ders materyalinin dağıtım yapıldığı sanal ortam iTunes U'da yayın yapan ilk ve tek Türk okulu oldu. Tablet ve akıllı telefonlar ile senkronize çalışan sistemde Eyüboğlu öğrencileri, iTunes U'dan k12'yi seçerek ECIS (European Council of International School) okulları bölümünden Eyüboğlu Eğitim Kurumlarının ilgili sınıfına bağlanacak ve yayına abone olarak okuduğu sınıfın bütün materyallerini otomatik olarak cihazına aktarabilecek. Eyüboğlu Eğitim Kurumlarının iTunes U üzerinden yaptığı yayınlara erişim için "Eyuboglu Schools" yazarak aratılması yeterli olacak.

Eyüboğlu Eğitim Kurumları Bilişim Teknolojileri Eğitim Koordinatörü Barış Yalçınkaya, itunes U'nun 800'ün üzerinde üniversite ile 35 ilköğretim okulu ve liseyi barındıran, 350 bin ders materyalinin dağıtımının yapıldığı bir sanal ortam olduğunu ve Eyüboğlu Eğitim Kurumları olarak itunes U'da yayın yapan ilk ve tek Türk okulu olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Öğretmenler uzun bir eğitim sürecinden geçti

Öğretmenler uzun bir eğitim sürecinden geçti

Öğretmenler uzun bir eğitim sürecinden geçti

Yalçınkaya, "Eyüboğlu Eğitim Kurumlarında altıncı sınıftan on ikinci sınıfa kadar tüm bölümlerdeki branş öğretmenleri geleceğin eğitim modeline bir yıl boyunca hazırlandı. Bu süreçte öğretmenlere, öğrenmede kuşak farkları anlatıldı, yeni kuşağın öğrenme ve bilgiye ulaşım şekilleri hakkında örnekler verilerek seminerler düzenlendi. Bu seminerlerin ardından yeni kuşakların öğrenme modelleri dikkate alınarak uygun materyalleri geliştirmeleri için eğitimler düzenlendi. Eğitimlerin sonunda derslerde kullanılan sunular, podcast adı verilen yayın formatına dönüştürülerek iTunesU için alt yapı hazırlıklarına başlandı." dedi.

iTunes'de yayınlanan bütün materyaller belirli moderasyonlardan geçiyor. iTunesU'da ise köklü eğitim kurumlarına olan güven ile bu moderasyon yalnızca teknik olarak var ve çok daha hızlı yayın yapmak mümkün. Itunes U şu an yalnızca, üniversiteler için dünyanın 21 ülkesine, K12'ler için ise Avustralya, Kanada, İrlanda, Fransa, İngiltere ve ABD ülkelerine açık. ECIS okulları bu yapı içerisinde yerini alıyor. iTunes U, özellikle üniversitelerin ısrarları doğrultusunda Türkiye'yi yayına almak için uzunca bir süredir incelemelerde bulunuyor. Ancak girişimler henüz sonuçlanmış ve netlik kazanmış değil. Bu nedenle Eyüboğlu Eğitim Kurumlarının iTunes U'da yayın yapan ilk ve Türk okul olması ayrı bir önem taşıyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları