Jawbone, "parça parça" satılıyor!

Son zamanlarda zor günler geçirdiği bilinen önemli şirket, parça parça satılmaya başlandı!

Satış başladı!

Görünene göre Jawbone, işlerini parçalı bir şekilde satmaya hazırlanıyor. Cuma günü Fortune dergisinde yayınlanan ve birden fazla kaynaktan alıntı yapan bir yazıya göre Jawbone, öncelikli olarak Jambox hoparlör iş alanını satışa çıkarmış durumda. Derginin belirttiğine göre firma, "sağlık ve giyilebilir işlerine" odaklanmak istiyor.

Cuma gününün ilerleyen saatlerinde de Tech Insider, bir kez daha isimsiz kaynaklardan alıntı yaparak, Jawbone'un Up Fitness takipçilerinin üretimini durdurduğunu ve kalan envanteri bir satıcıya indirimli bir şekilde sattığını söylemekteydi.

Bir Jawbone sözcüsü ise, yayınlanan haber ve söylentiler hakkında yorum yapamayacağını ancak "fitness takipçisi işini kesinlikle satmadıklarını" söylemekteydi.

Jawbone, Apple ve Fitbit gibi firmalara karşı rekabet etmekte zorlanmaktaydı ve geçtiğimiz Kasın ayında küresel iş gücünün yüzde 15'inden vazgeçmişti. Ayrıca Fitbit'e de bir seri dava açarak, rakip firmanın kendi çalışanlarını alarak ticari sırları çaldığını iddia etmekteydi. Ekim ayında da bir San Francisco yargıcı, beş Fitbit çalışanına, Jawbone'dan ayrılmadan önce aldıkları önemli verileri geri vermelerini istemişti...

Okuyucu Yorumları