Eski Hizmetçisinden, ünlü milyarder Jeff Bezos'a ağır suçlamalar: "Tuvalete camdan giriyorduk!"

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un eski hizmetçisi, kendisine ve diğer çalışanlara insanlık dışı muamele ettiği iddiasıyla ünlü milyarderi dava ediyor.

Hizmetçisinden, ünlü milyardere çok ağır suçlamalar

Milyarder Jeff Bezos, eski hizmetçilerinden biri olan Mercedes Wedaa tarafından dava edildi. Salı günü Washington King County Yüksek Mahkemesi'nde açılan davada Wedaa'nın 3 yıl boyunca Amazon'un kurucusunun ana konutunda ve diğer evlerinde çalıştığı iddia ediliyor. İlk olarak Geek Wire tarafından haberleştirilen dava, ırk ayrımcılığı, uzun çalışma saatleri, güvensiz koşullar ve diğer işyeri ihlallerine ilişkin endişe verici iddiaları detaylandırıyor.

Davada Wedaa, bazen hiç mola vermeden günde 10 ila 14 saat arasında çalıştığını ve diğer 5 - 6 temizlikçiden oluşan bir ekibi denetlediğini söylüyor. Şikayete göre, aile evdeyken personele öğle yemeği ya da dinlenme molası verilmiyor, belirlenmiş bir mola odası ya da oturma alanı bulunmuyor, yemek yiyecekleri bir yer yok ve tuvalete pencereden tırmanarak erişmek zorunda kalıyorlar. Özellikle sondakiler oldukça ilginç iddialar.

Wedaa ayrıca ev personelinin diğer üyelerinin kendisine ve Hispanik çalışan arkadaşlarına, beyaz çalışanlara yapmadıkları şekilde, rutin olarak kötü muamelede bulunduklarını iddia etti. Ve yukarıdaki sorunlardan herhangi birini üstlerine taşımaya çalıştığında, misillemeye uğradığını ve nihayetinde sahte bahanelerle kovulduğunu söyledi.

Wedaa'nın davasında ortaya konan iddialar Bezos'un çalışma yasalarını çiğnemek ve işçilere kötü davranmakla suçlandığı ilk olay değil. Bilgilere göre milyarder hala Amazon'un CEO'su iken, şirketin depoları genellikle çalışmak için tehlikeli yerlerdi. Teslimat şoförlerinin ve depo çalışanlarının neredeyse imkansız kotaları karşılamaları bekleniyordu. Tuvalet molaları ise sürekli bir sorundu. Ve görünüşe bakılırsa bunların çoğu Amazon'un şu anki CEO'su Andy Jassy döneminde de geçerli.