Julian Assange, 7 Yılın Sonunda Tutuklandı

Dünyanın en çok tartışılan isimlerinden biri olan Julian Assange, aradan geçen 7 yılın ardından tutuklandı! İşte tüm gelişmeler...

7 yılın sonunda tutuklandı

7 yıl önce Londra'daki Ekvador büyükelçiliğine sığınan ve Ekvador hükumetinden sığınma hakkı alan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, sabah saatlerinde, Londra polisi tarafından büyükelçilikte göz altına alındı. Assange, göz altının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ekvador lideri Lenin Moreno, sosyal medyada yaptığı açıklamada Assange'ın sığınma hakkı kurallarına defalarca uymadığını ve bu nedenle sığınma hakkının kaldırıldığını duyurdu. Londra'daki Ekvador büyükelçiliğine davet edilen polis, Assange'ı göz altına aldı. Moreno, İngiliz yetkililerden, Assange'ın ölüm cezası olan hiçbir ülkeye gönderilmeyeceğinin garantisini aldıklarını da söyledi.

Wikileaks cephesi ise, yine sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada sığınma hakkının yasa dışı bir biçimde kaldırıldığını iddia etti.

Assange'ın, sığındığı Ekvador başkonsolosluğu ve Ekvador hükumeti ile bir süredir sorun yaşadığı biliniyordu. Hatta konsolosluk yetkilileri, Mart ayında tartışılan ismin internet bağlantısını bile kesmişti.

Assange, 7 yıl önce, cinsel saldırı ile suçlandığı İsviçre'ye iade edilmemek içim Ekvador başkonsolosluğuna sığınmış ve o zamandan beri dışarı çıkmamıştı.

Okuyucu Yorumları