Geliştirilen giyilebilir ultrason bandı ile kalbiniz gerçek zamanlı olarak takip edilebilecek

Giyilebilir ultrason bandı ile hareket halindeyken bile gerçek zamanlı kalp taramaları yapmak mümkün olacak.

Giyilebilir ultrason bandı, kalbinizi sürekli izleyecek

Ultrason teknolojisini kullanarak kalbin ayrıntılı görüntülerini almak mümkün. Ancak çok büyük olduğundan dolayı bir ultrason tarayıcıyı hastane dışında sürekli tarama için pratik olarak kullanmak mümkün değil. Ancak gelecekte bu cihazlar çok daha taşınabilir olabilir.

Araştırmacılar, siz hareket halindeyken bile gerçek zamanlı kalp görüntüleri sağlayan giyilebilir bir ultrason bandı geliştirdi. Yeni teknoloji ayrıca damar hacmini otomatik olarak hesaplamak ve performans istatistikleri oluşturmak için derin öğrenmeyi kullanıyor.

Cihaz, derin doku görüntülemesi yapmak için piezoelektrik (yani basınçla çalışan) dedektörler kullanıyor. Gerilebilir sıvı metal elektrotlar, ultrason görüntüleyicinin kompakt kalırken cildinize yakın kalabilmesini sağlıyor. Giyilebilir ultrason teknolojisi daha önceleri tasarımın karmaşıklığını sınırlayan ince metal filmlere dayanıyordu, bu nedenle çok popüler olamadı.

Teknoloji henüz günlük kullanım için üretime yaklaşmış değil. Bilim insanları, hala esnek bir kablo aracılığıyla harici bir işleme sistemine bağlanması gereken sistemi minyatürleştirmeye devam etmek istiyor. Ekip ayrıca daha iyi algoritmalarla uzamsal çözünürlüğü iyileştirmeyi ve genel nüfusu daha iyi yansıtabilecek daha büyük bir yapay zekâ eğitim veri seti kullanmayı umuyor.