Kaspersky Lab, Apple'ı Şikayet Etti

Spotify'dan sonra Kaspersky de Apple'ın katı kurallarına dayanamadı ve bir şikayette bulundu!

Kaspersky, Apple'ı şikayet etti!

App Store, Apple tarafından 2008'de açıldığından bu yana sıkı bir biçimde kontrol ediliyor. Ancak geliştiriciler, şu sıralar Apple'ın tekelci davranışlarından oldukça şikayetçiler.

Spotify'ın Avrupa Komisyonu'na yaptığı şikayetten sonra şimdi de siber güvenlik firması Kaspersky Lab, Rusya Federal Anti Tekel Servisi'nde bir şikayette bulundu. Firmaya göre Apple, "platform sahibi ve gözetmeni olarak konumunu kötüye kullanıyor" ve geliştiricilerin eşit şartlarda çalışmasına engel oluyor.

Kaspersky Lab geçen sene Safe Kids uygulamasını App Store'dan kaldırmak zorunda kalmıştı. Bunun nedeni, uygulamanın yapılandırma profillerini izleyerek ebeveynlere çocuklarının iOS'taki etkinliğini takip etme işlevi sunmasıydı. Ancak yapılandırma profillerinin kullanımı, App Store kurallarına aykırıydı ve firma, bu uygulamayı App Store'dan kaldırmak zorunda kaldı.

Kasperysky, bu işlevlerin Safe Kids uygulaması için "kaçınılmaz" olduğunu söylüyor ve uygulamanın kaldırılmasının Apple'ın kendi ebeveyn izleme işlevi Screen Time'ın ortaya çıkmasıyla aynı zamana denk geldiğini savunuyor. Kaspersky'ye göre bu değişiklikten tek etkilenen firma, kendisi değil ve diğer uygulama süresi ölçen uygulamalar da durumdan etkilendi.

Firma, Apple'ın katı kurallarının ebeveyn denetiminde tekel oluşturacağına ve App Store'da bir durgunluğa yol açacağına inanıyor. Kaspersky, Apple hakkında şikayette bulunarak sorun hakkında farkındalık oluşturmayı ve piyasayı tüm geliştiricilerin rekabet edebileceği bir hale getirmeyi umuyor.

Okuyucu Yorumları