Katlanabilir iPhone, giderek yılan hikayesine dönüşüyor

Ardı ardına gelen ve birbiriyle çelişen iddia ve sızıntılar, katlanabilir iPhone'u yavaş yavaş bir yılan hikayesine dönüştürecek gibi görünüyor.

Katlanabilir iPhone, giderek yılan hikayesine dönüşüyor

The Elec, yeni haberinde katlanabilir iPhone ve Apple’ın akıllı telefonlarında kullanmasını beklediğimiz ekran altı Face ID teknolojisi için olası zaman dilimlerinden bahsetti.

Omdia araştırmacısı Kang Min-soo’nun söylediğine göre, Apple’ın 2026’da 7,8 inçlik katlanabilir iPhone’u piyasaya sürmesi bekleniyor. İlginç bir şekilde bu, Apple’ın önümüzdeki dönemde katlanabilir ürünler olarak iPhone sunmayı planlamadığı (ancak başka planları olduğu) yönündeki en son söylentilerle çelişiyor.

Şubat ayına girdiğimiz sırada, Apple’ın katlanabilir iPhone’u 2027’de, yani iPhone’un 20. yıl dönümünde piyasaya sürebileceğini söyleyen bir iddia ile karşılaşmıştık. Daha sonra Bloomberg’den Mark Gurman, katlanabilen bir Apple ürünü varsa, bunun 20 inç ekrana sahip bir iPad/Mac hibriti olacağını söylemişti.

Yine de Kore medyası katlanabilir iPhone’un 2026’da sunulacağı konusunda emin gözüküyor. Min-soo, Apple’ın bu teknolojiyle deneylerini devam ettiriyor olmasından dolayı daha fazla katlanabilir cihaz türü geleceğine inanıyor. Ayrıca Min-soo, ekran altı teknolojisinden de bahsediyor ve “Başlangıçta 2024 yılında uygulanması planlanan panel altı teknolojisinin ancak 2027 yılında uygulanacağına inanıyoruz” diyor.

Söylentiler tam olarak ne olacağı konusunda bir fikir birliğine varamıyor gibi gözükse de, hemen her kaynak, Apple’ın gelecekte katlanabilir bir cihaz sunacağından emin gözüküyor. Ama bunun ne zaman olacağı, giderek bir yılan hikayesine dönüşmeye başlıyor.