Alternatif tedavi yöntemini hayaletlerden öğrendiğini söylemişti: Daniel David Palmer ile tanışın...

Kayropraktiğin babası olarak bilinen Daniel David Palmer: Alternatif tedavi yöntemini bir doktorun hayaletinden öğrendiğini söyleyen adam...

Tedavi yöntemini hayaletlerden öğrenmiş

Daniel David Palmer ismini daha önce duymamış olabilirsiniz. Palmer, kayropraktiğin babası olarak biliniyor. Kanadalı, başarılı bir arıcı, öte-alemci ve manyetik tıp uygulayıcısıydı. Ama onu daha ilginç kılan, kayropraktiğin ilk fikirlerini birkaç kez sohbet ettiği ölü bir doktorun hayaletine borçlu olduğunu söylemiş olması.

Kayropraktik tedavi nedir?

Kayropraktik tedavi tıbbi bir tedavi değildir, bunun yerine bir kayropraktörün sorunları gidermek için ellerini kullandığı bir tür tamamlayıcı ve alternatif tıp olarak kabul edilir. Kayropraktik, kayıtlı pratisyenler tarafından uygulanıyor olsa da, omurga manipülasyonunun bazen inme, arteriyel diseksiyon ve felç gibi ciddi yan etkileri olabileceğinden, alternatif tıbbın tartışmalı bir alanıdır.

Palmer'ın manyetizma anlayışından değişerek günümüze aktarılan günümüzdeki uygulama, bir kiropraktörün ellerinde vücudun manipüle edilmesini içeriyor. Palmer, bir şifacı olarak, hasta bir organı rahatlatmak için manyetizmasını bir elini organın üstüne ve diğer elinin altına koyarak ve şifa enerjisini bir taraftan diğerine geçirerek konsantre edebileceğine inanıyordu.

Buluşunu bir hayalete borçlu olduğu söylemişti

Düşünce okulu geliştikçe, Palmer daha sonra “kayropraktik bilimindeki” farkındalık sıçramasını kanalize edilmiş bir ruha, merhum bir doktorun hayaletine borçlu olduğunu söyledi.

Palmer, The Chiropractor's Adjuster: The Science, Art and Philosophy of Chiropractic'te “Bu eski-yeni doktrin hakkındaki ilk bilgilerimi, yaklaşık elli yıl önce Davenport, Iowa'da yaşayan ve hayatı boyunca şimdi Kayropraktik olarak bilinen ilkeleri ilan etmeye çalışan Dr. Jim Atkinson'dan aldım” diye yazmış ve eklemişti: “O zamanın entelektüelliği bu ilerlemeye hazır değildi.

Wiggins ve Engel’in Chiropractic Journal of Australia'da yayınlanan bir makalede yazdığına göre Palmer, Atkinson’ın, ilham ve ruhani telkinlerle konuştuğu “öbür dünya”dan gelen “zeki bir ruh varlığı” olduğunu söylüyordu.

Atkinson'ın gerçekten var olup olmadığı veya Palmer'ın hayal gücünün bir ürünü olup olmadığı kesin olarak bilinmiyor, ancak ilk eşi Abba Lord’un kendini kahin, psikometrist ve psişik şifacı ilan ettiği düşünülürse, manevi müdahale fikrine açık olacağı tahmin edilebilir. Ancak makalenin devamında belirtildiği üzere, o zamanlar herkesin bir tür öte-alemcilik (spiritüalizm, kehanetler, psişik olaylar vb.) ile ilgilendiğini düşünürsek, tek başına bu argümanın alternatif tıbba karşı kullanılması uygun görünmüyor. O sıralarda, geçerliliği sonradan kanıtlanmış pek çok uygulama ve keşif de benzer bir şekilde ruhlara, kehanetlere veya belirsiz görülere ithaf ediliyordu.

Modern kayropraktik tedavinin arkasındaki fikir, o zamandan beri manyetizmadan uzaklaştı ve bunun yerine, sorunlarla karşılaşıldığında eklemlerin daha iyi hizalanmak için manipülasyonuna doğru odaklandı. Ancak, özellikle baş ve boyun çevresindeki eklemlerin de hayati önem taşıyan kan damarlarıyla çevrili olduğunu unutmamak çok önemlidir. Bu damarlar, yeterince eğitim almamış biri tarafından yanlış bir şekilde manipüle edilirse felçten ölüme kadar pek çok farklı istenmeyen sonuca yol açabilir.