Kedi ısırığı bir insanı öldürebilir mi? Bu son olaya bakılırsa, cevap "evet"

Bir kedi tarafından ısırılan bir kişinin dört yıl sonra ölmesi, kedilerin ısırması veya tırmalası hakkında bir gerçeği gözler önüne seriyor...

Kedi ısırığı bir insanı öldürebilir mi?

İddialara göre bir kedi yavrusunun ısırığı, dört yıl sonra Danimarkalı bir adamın ölümüne yol açmış olabilir. İddia, adamın bir ay boyunca hastanede kaldığı, parmağının kesildiği ve ısırığın ardından ciddi bir enfeksiyona yakalandığı yönünde. Ailesi, kedi ısırıklarının her zaman ciddiye alınması gerektiğine dair farkındalık yaratma umuduyla bu olayı açıkladıklarını söylüyor.

Henrik Kriegbaum Plettner 2018'de bir kedi ve yavrularını sahiplenmişti. Yavru kedilerden biri işaret parmağını ısırdı. Birkaç saat sonra, eli iki katına kadar şişti. Daha sonra bir doktor aradı ama ertesi güne kadar beklemesi söylendi. Sonunda Danimarka'daki Kolding Hastanesi'ne kaldırıldı.

Plettner bir ay hastanede kaldı ve burada 15 ameliyat geçirdi. Bir şekilde iyileşmiş gibi görünse de, ameliyatlar parmağını düzgün bir şekilde çalıştıramadı ve dört ay sonra doktorlar parmağını tamamen kesmeye karar verdi. Plettner gut, diyabet, zatürree ve zayıflamış bağışıklık sistemi gibi sağlık sorunlarıyla mücadele etmeye başladı ve Ekim 2022'de 33 yaşındayken öldü.

Bu olaydan da anlaşılabileceği gibi, kedi ısırıkları ve tırmalamaları, özellikle deriyi derinden delerlerse ciddi bir hastalık riski oluşturabiliyor. Yaralanmanın oluşturduğu küçük delikler bazen hızla kapanmıyor, rahatsız edici mikropları içeri hapsedebiliyor ve bu mikroplar kan dolaşımına ulaşmanın bir yolunu bulup büyük bir enfeksiyona neden olabiliyor.