Kingsoft, Popüler Yazılımını Öldürmeyeceğini Açıkladı!

Bir süre önce artık geliştirilmeyeceği açıklanan popüler yazılım paketi için işler, bir anda tersine döndü!

Sürpriz U-dönüşü!

Geçtiğimiz hafta Kingsoft, WPS Office'in yapımını durduracağını söylemiş, daha sonra yayınladığı tweetlerde ise uygulamanın açık kaynak kodunu paylaşarak kullanıcıların yazılımı isterlerse geliştirmelerini sağlayacaklarını açıklamıştı. Ancak görünüşe bakılırsa şirket şimdi yaptığı bu açıklamaları geri alıyor.

Kingsoft daha önce yayınladığı, programın durdurulacağını ve açık kaynak kodunun paylaşılacağını açıklayan tweetleri sildi. Şirket bunun ardından tuhaf şekilde medyayı yanlış haberler yaymakla suçladı.

Kingsoft yayınladığı en son açıklamada şunları söyledi: "Linux için WPS Office'in güncellenmesi durmayacak ve durmak için hiç bir planı yok. WPS ve diğer büyük yerli Linux satıcıları birlikte çalışmaya ve hizmet vermeye devam ediyor. Daha henüz geçtiğimiz Nisan ayında en son sürüm yayınlandı."

Kapalı kaynak kodlu ofis uygulaması kullanan Linux kullanıcıları için bu oldukça iyi bir haber. Kuşkusuz, Microsoft Office kullanıcıları, WPS Office'i LibreOffice'e göre çok daha tanıdık ve kullanışlı bulacaklardı.

Okuyucu Yorumları