Kingston, ESET ve ClevX ile iş ortağı oldu!

Kingston, güvenli USB flash bellekler için bu iki büyük firma ile ortak oldu!

Üç isim ortak oldu

Kingston Digital, yaptığı açıklamayla mevcut ve gelişen kötü amaçlı yazılımlara karşı yüksek performanslı güvenlik çözümleri geliştiren ESET ve farklı pazarlara ve uygulamalara seslenen yenilikçi mobil ve güvenlik çözümleri odaklı IP teknolojileri geliştirme ve lisanslama şirketi ClevX ile gerçekleştirmiş olduğu iş ortaklıklarını kamuoyuyla paylaştı. Bu işbirliği ile ESET'in geliştirdiği taşınabilir proaktif casus kod önleyici (anti-malware) yazılımı ile desteklenen ClevX DriveSecurity teknolojisi, artık Kingston'ın güvenli DataTraveler 4000 (DT 4000) ve DataTraveler Vault – Privacy (DTVP) USB Flash sürücülerinde de kullanılıyor.

Kingston'ın kurumsal klasmanda yer alan güvenli DT4000 ve DTVP sürücüleri, şimdi ESET'in ödüllü sezgisel anti virüs teknolojisiyle güçlendirilen ClevX DriveSecurity teknolojisi ile ihtiyaca göre özelleştirilebiliyor. Bilgisayarlarıyla gezgin ya da ağa bağlı çalışan son kullanıcılar, şimdi taşınabilir medyalar üzerinden gelen casus kodlarla (malware) ilgili endişe yaşamadan özel bilgilerini koruma altına alabiliyor.

Günümüzde internet tehditlerinin artması ve mobil işgücündeki büyüme, veri korumayı her zamankinden daha zorlu ve kritik bir konu haline getiriyor. Kayıp ya da çalıntı Flash sürücüler, eğer daha önce şifrelenmediyse hassas verilerin açıkta dolaşmasına neden olabiliyor; bu durum, iş ortakları ve müşterilerin güvenini ve güvenilirliği zedeleme, finansal zarara yol açma, cezai uygulamalar ve uyumsuzluk sorunları gibi bir dizi olumsuz gelişmeyle sonuçlanabiliyor.

Yakın zamana kadar taşınabilir medya, temel güvenlik endişelerinin merkezinde yer alıyordu – kötü şöhretli Stuxnet solucanının yol açtığı salgının yayıcısı ve Flame virüsü bulaşmış verilerin taşıyıcısı olarak.

Güvenli USB flash sürücüleri

Güvenli USB flash sürücüleri

Maksimum güvenlik gerektiren verilerin, internet bağlantısı olmayan PC'lerde, özellikle USB sürücüler üzerinde gelen casus kodlardan etkilendiği bildiriliyor. Askeri güvenlik gerektiren yerlerde bu tür casus yazılımlar içeren Flash sürücüler, bir kez sisteme bağlandığında anahtar sözcükler üzerinden gizli bilgileri toplayabiliyor. USB sürücüde gizli bir dosyanın içinde saklanan bu gizli belgeler, daha sonra bilgisayar internete bağlandığı anda saldırıyı düzenleyenlerin ülkesindeki belirli IP adreslerine gönderiliyor.

ESET Kuzey Amerika CEO'su Andrew Lee, "Taşınabilir medya ortamı, özellikle zararlı kodların yaygınlaşması için kullanılan bilinen bir kaynaktır" diyerek şunları ekliyor: "İnsanlar çoğu kez hassas kişisel dosyaları kendi USB sürücülerinde saklıyor ve bunları başka bir bilgisayara taktıkları anda zararlı bir kodun bulaşma olasılığını akıllarına getirmiyorlar. Böylece bulaşan bu yazılım kodları, USB ile birlikte diğer makinalara da taşınmış oluyor. Kingston ve ClevX ile birlikte bugün USB Flash sürücülerin içeriklerini güvenli ve casus kodlara karşı korumalı kılan bir çözüm önerebiliyoruz, böylece zararlı kodların farklı ortamlarda yaygınlaşmasını önleyebiliyoruz".

Kurumsal son kullanıcılar, güçlü bir şifreye sahip Kingston'ın güvenli USB Flash sürücülerini kullanmaya başladıkları andan itibaren, ESET'in, kötü amaçlı kodlara karşı koruma yazılımına hızlı ve kolay bir şekilde erişebiliyor. Herhangi bir yönetim yapılandırmasına gerek duymaması, son kullanıcıların bu sürücüleri rahat kullanmasını sağladığı gibi bilgi işlem bölümlerinin değerli zamanlarını bazı kurulum ayarları yapmak için harcamasının önüne geçiyor.

USB bir kez bağlandıktan ve şifre girildikten sonra, ESET güvenlik motoru, sürücüyü casus yazılımlara karşı taramaya başlıyor. Sistemde yerleşik antivirüs yazılımlarıyla bir çakışmaya neden olmadan taşınabilir sürücüyü truva atları, solucanlar, kök yazılımlar ve virüslere karşı taramadan geçiriyor ve eğer kötü niyetli bir kod bulursa kullanıcıyı anında uyarıyor. İnternet bağlantısı sağlandığı an ise otomatik olarak saat başı yazılım için gerekli güncellemeleri yapıyor.

Okuyucu Yorumları