Kırmızı Sony Xperia XZ Premium Sızdı

Sony'nin yeni amiral gemisi Xperia XZ Premium, daha önce hiç görmediğimiz bir modelle internete sızdı!

Yeni bir Xperia XZ Premium sızdı

Sony'nin bu yıl içinde piyasada olması beklenen Xperia XZ Premium akıllı telefonu, kısa bir süre önce Sony'nin yol haritası sunumlarında da kendini göstermişti. Bu defa da Çin'in en popüler internet sitesi Weibo'da ortaya çıkan Xperia XZ Premium, kırmızı renkli kasasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu sızıntıya ilişkin gelen haberlere göre, Xperia XZ Premium özel renk varyantlarıyla da gelecek. Ancak bu renk modelleri sınırlı sayıda ve bölgelere özel olarak üretilecek. O nedenle bu ürünleri satın almak isteyen kullanıcılar, herkesten önce davranmak zorunda kalacaklar.

Xperia XZ Premium'un kırmızı renkli modeline dönecek olursak, telefonun bu görünümü itibari ile Solar Red HTC U11'e benzediğini söyleyebiliriz. Ayrıca yine kırmızı renkli telefonlar arasında Apple, OnePlus ve Oppo gibi üreticileri de görüyoruz. Yani Sony, "kırmızı" renkli telefon konusunda yalnız değil.

Xperia XZ Premium'un teknik kadrosundan da bahsedecek olursak, telefonun bilinen özellikleri arasında heyecan verici noktalar bulunuyor. Bunlardan biri elbette Snapdragon 835'le gelecek olması ve 5.5 inç boyutundaki 4K TRILUMINOS ekranı. Grafik tarafında Adreno 540 GPU'dan güç alan Xperia XZ Premium, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı gibi özelliklerin de sahibi.

Fotoğraf konusunda OIS ve RGB renk sensörlü 19 MP lensle kullanıcıların karşısına çıkacak olan Xperia XZ Premium, ayrıca ön tarafta da 13 MP lens getiriyor. IP68 sertifikası ve 3230 mAh kapasitesinde bataryanın da yer alacağı telefon, Nougat 7.1'le kutusundan çıkacak.

Okuyucu Yorumları