Dev oyunların arkasındaki isim Hideo Kojima'dan Xbox kullanıcılarına büyük müjde

Metal Gear Solid gibi efsane olmuş oyunların arkasındaki isim Hideo Kojima'nın Xbox kullanıcılarına özel bir sürprizi var.

Xbox kullanıcılarına bir müjde de Kojima'dan

Kojima Productions'ın bir sonraki büyük oyun projesi Xbox'a özel olarak gelecek. Hideo Kojima'nın geliştirme ekibi, Xbox Game Studios ile ortaklık kurarak bir şekilde bulut teknolojisini yoğun bir şekilde kullanacak bir oyun geliştirmeyi hedefliyor.

Hideo Kojima, projeyi Xbox Bethesda duyurularında açıkladı ve şu anda oyuna bağlı bir isim veya çıkış tarihi bulunmamasına rağmen oyunun geliştirmenin çok erken aşamalarında olduğunu doğruladı.

Ancak görünen o ki, Kojima hayranlarının önemsiz olmayan bir kısmı duyurudan o kadar da heyecanlanmadı. Jon Cartwright'ın viral bir tweet'i, Kojima’nın Xbox'a özel oyununu iptal etmek için bir Change.org dilekçesini gündeme getirdi.

Dilekçenin açıklaması, "Kojima'nın sadık hayranlarına ihanet ettiğini" belirtiyor ve "açgözlülük ile kör olduğunu" ekliyor. Ancak metin aslında empati kurabileceğimiz bir nokta ile bitiyor: "Herkesin oyun akışı için yeterince iyi interneti yok. Herkesin yeni bir konsol satın almak veya yeni bir bilgisayar kurmak için yeterli parası yok."

Şu anda özetlenen anlatıların dışında Kojima'nın bir sonraki projesi hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyoruz. Xbox Game Studios ile ortaklık ve "daha önce hiç görülmemiş bir konsept" sunmak için bulut tabanlı teknolojilerin kullanılması, elimizdeki bilgilerin tamamını oluşturuyor.

Konsept, Death Stranding'in oyuncuların diğer oyunculara yardım etmek için yapılar ve istasyonlar inşa etmesine izin veren basit ama sağlam çevrimiçi özelliklerinden en azından biraz daha iddialı gibi gözüküyor. O oyun da, PS5 ve PS4 konsollarına özeldi ve sonrasında PC'ye de geldi.

PlayStation'dan Xbox'a yapılan geçişin bazı oyuncuları mutsuz edeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak Xbox konsollarının ve Microsoft'un güçlü Azure sunucularının, Kojima Productions'ın şu anda üzerinde çalıştığı bu iddialı projenin ihtiyacı olan altyapıyı çok daha iyi sağlayacağından da neredeyse emin olabiliriz.

Duyurunun ardından, Kojima Productions'ın resmi Twitter hesabı, geliştiricinin hala "PlayStation ile çok iyi bir ortaklığa sahip olduğunu" tweet'ledi. Kojima'nın bir sonraki projesinin Xbox'a özel olduğu açıklanmış olsa bile, muhtemelen ekibinin PlayStation platformlarındaki varlığını sona ermeyecek.