Konsol Savaşları Başlasın

Yeni jenerasyon konsolların hepsinin piyasaya sürülmesi ile bir nevi savaş başladı.

Konsol Savaşları

Geçtiğimiz gün (19 Kasım 2006) Nintendo Wii'nin piyasaya çıkması ile, oyuncuların çoğu tarafından "Yeni Nesil Konsollar" olarak lanse edilen bu konsolların hepsi raflardaki yerlerini aldı. "Savaş" mecazi anlamda kullanılsa da, bu konsollar için birbirlerine fiziksel olarak zarar verenler, birbirlerini yaralayanlar oldu.

Konsol piyasasının en güçlü üç firması Sony, Microsoft ve Nintendo'nun konsolları arasındaki savaş ise, daha çetin geçecek gibi gözüküyor. Bu savaşları etkilemekte önemli rol oynayan etkenlerden en önemlileri ise, fiyat politikası ve geniş oyun yelpazesi. Yeni nesil konsolların en önemli özellikleri ise, ait olduğu firmaların bir önceki konsolların oyunlarını çalıştırabilmesi. Nintendo bu işi biraz da abartmış olacak ki, Nintendo Wii'de, online sistem ile, Nintendo 64, Nintendo Entertainment System (NES) ve Super Nintendo Entertainment System (SNES) konsollarının oyunlarını da satın alabiliyorsunuz. Sony cephesi ise, PlayStation 3'ün FirmWare (FW - Sürüm) teknolojisi ile tüm PlayStation 1 ve 2 oyunlarını, sorunsuz olarak çalıştırmayı hedefliyor.

Bu etkenlerin yanı sıra, birçok oyuncu için değişen birçok özellik de, kişisel tercihlere bakıyor. Grafik kalitesi, internet browser (internet tarayıcı), kontrol sistemi, HDTV desteği, ısınma problemi, ağırlık, boyutlar, oyun fiyatları, online (çevrimiçi) oyun sistemi gibi birçok ufak ama önemli ayrıntı ise oyuncuların, bu konsolların herhangi birinde karar kılmasında, belirli kıstaslar dahilinde yardımcı oluyor.

- Sony PlayStation 3
- Nintendo Wii
- Microsoft XBox 360

Bu üç konsol arasında yaşana rekabetin nereye gideceği ve kimin galip olacağını şu anda kestirmek gayet zor. Savaşın galibini ise, yıllar gösterecek...

Okuyucu Yorumları