Korsan DVD çetesine büyük şok...

Dev korsan DVD çetesi servet değerinde DVD ile birlikte çökertildi. Amaç ise Çinlileri korumak-mış!

Korsan DVD çetesine şok!

İngiltere'de dev bir korsan DVD şebekesi çökertildi. Londra'da milyonlarca pound değerinde kopya DVD ticareti yapan şebekeden 10 kişi tutuklandı ve yargılanmayı bekliyor. Polis Haziran ayında yapılan operasyonun detaylarını daha yeni halka açıkladı.

Polis'in açıklamasına göre North Chingford, Harlow ve Walthamstow'a baskın düzenlendi. Gerekli istihbaratın bir kısmını Federation Against Copyright Theft (FACT) verdi. Polis korsan şebekesinin elindeki kopya sayısını değerlendirdi ve şebekenin uluslararası çalıştığına kanaat getirdi. Çin'de üretilen korsan DVD'ler Türkiye'de satıldığı gibi bariz sahte değil, piyasaya dağıtılan, kutusuna kadar orijinallerinin kopyası DVD'ler.

Polis açıklamasının devamında işin hiç de kolay olmadığını anlıyoruz. Bu baskın 2006'dan beri yürütülen araştırmanın meyvesi olmuş. Bu araştırma Pre-master bir diskin zarfta ele geçirilmesiyle başlamış. Yine İngiliz Polisi yaptığı açıklamada tek koruduklarının film şirketleri olmadığını belirtiyor. Bu tip işlerin kölece yaptırıldığı Çinlileri de korumak istediklerini söylüyor. Dünya çapında ithal edilen Çin malı miktarına bakılırsa, Çinlilerle ilgili yorumun samimi olmadığı ortada. Ancak kimsenin baskın üzerine baskın düzenleyen İngiliz Polisi'nin yorumuna itiraz edeceğini sanmıyoruz.

Okuyucu Yorumları