Gizlilik odaklı alternatif arama motoru DuckDuckGo, büyük korsan sitelerine savaş açtı

Gizlilik isteyen önemli bir kullanıcı kitlesine sahip olan alternatif arama motoru DuckDuckGo, büyük korsan web sitelerini arama sonuçlarından kaldırıyor.

DuckDuckGo, büyük korsan web sitelerine savaş açtı

Gizlilik odaklı alternatif arama motoru DuckDuckGo'nun tehlikeli içerikleri kullanıcılara sunmama politikası, artık dijital korsanları da kapsıyor. Arama motoru artık The Pirate Bay, 1337x ve Fmovies gibi bazı büyük korsan web sitelerinin sonuçlarını listelemiyor. Flixtor ve 2conv gibi video akış siteleri de artık arama sonuçları arasında yer almıyor.

Bu karar her ne kadar olumlu karşılansa da, bazı tartışmalar da yok değil. Örneğin video indirme aracı YouTube-dl'nin sitesi de yasallığı konusunda son zamanlarda yapılan başarılı savunmalara rağmen, arama sonuçlarında listelenmiyor. RIAA YouTube-dl'yi bir korsanlık aracı olarak işaretlerken, Electronic Frontier Foundation, GitHub ve diğerleri DRM'yi kopyalamadığı için yasal bir sorun olmadığını düşünüyor.

DuckDuckGo, bu konuda herhangi bir yorum yapmış değil. Google ve Microsoft gibi rakipler şimdiden korsanlıkla ilgili sonuçların sıralamasını düşürüyor. Bunun gibi bir hareket, DuckDuckGo'yu da, maliyetli telif hakkı savaşlarına karşı koruyabilir.