Kripto paraların liderliğinde ‘düzeltme’ tehlikesi

Kripto paraların hisse senetleri üzerindeki üstünlüğü tehlike altına girdi.

Kripto paraların liderliğinde ‘düzeltme’ tehlikesi

Kripto para piyasalarında kan kaybı sürüyor. 31 bin 800 dolara kadar yükselen Bitcoin, bu seviyede tutunamadı. BTC, dün 29 bin doların altını test etti. BTC‘deki düzeltme piyasada düşüşü tetikledi. Bu durum kripto paraların hisse senetleri üzerindeki üstünlüğünü de tehlikeye attı.

Kripto paraların 2023 yılında hisse senetleri üzerindeki üstünlüğü tehlike altına girdi. Yapay zeka ürünlerine yönelik heyecan teknoloji hisselerinden oluşan Nasdaq 100’de yükselişi getirdi. MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 Endeksi, haziran ayında kısa süreliğine zirveyi gördü.

Son fiyat hareketleri ile birlikte en büyük 100 token’ın yılbaşından bu yana yükselişi yüzde 46’ya geriledi. Nasdaq 100 Endeksi’ndeki hisselerin artışı ise yüzde 41 civarında seyretti. Böylece arada fark 5 puana kadar indi.

Kripto piyasası Bitcoin ETF başvuruları ve mahkemenin XRP kararından destek bulmuştu. Pozitif gelişmelerle birlikte Bitcoin, 31 bin 800 dolara kadar yükselmişti. Ethereum, 2 bin doları aşmış; XRP, 0,93’ü test etmişti. Fed’in para politikasına yönelik belirsizlikler ise iyimser havayı dağıttı. Yatırımcılar, Fed‘in faiz kararının piyasaya etkilerine odaklanmış durumda.

OrBit Markets’ten Caroline Mauron, “ETF haberlerinin yarattığı ilk heyecanın ardından ralli ivme kaybetti” dedi. Ufukta başka bir katalizör olmadığını ifade eden Mauron, Fed’in faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşmasının kripto paraları destekleyebileceğini söyledi. Bitcoin, saat 09.50 itibarıyla yüzde 0,14 düşüşle 29 bin 149 dolar civarından alıcı buluyor.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.