Küçük ofisler için en iyi güvenlik çözümü

Küçük ofislerde güvenliği emin ellere emanet etmeden geceleri rahat uyumanız mümkün değil. İşte olası riskler ve çözüm önerileri

Güvenliğe aman dikkat!

Advertisement

İster büyük ister küçük olsun tüm firmaların verileri onlar için altın değerindedir. Her firmanın bir siber güvenlik uzmanı tutacak, bu verileri güvence altına alacak ve ileride çıkabilecek güvenlik açıklarına karşı önlemler oluşturacak bütçesi olmayabilir, hatta çoğunda böyle bir eleman, böyle bir bütçe yoktur dersek yalan söylemiş olmayız.

Oysa firmanız tek kişilik de olsa, orta ölçekli bir ofisiniz de olsa, dev bir şirket de olsanız aslında aynı siber tehditlerle karşı karşıyasınız. Burada önemli olan bu gerçeği bilmek ve en uygun bütçeyle, en çabuk ve en güvenli bir şekilde açıkları kapatmak.

Yenilenen Kaspersky Small Office Security gibi araçlar bu konuda oldukça başarılı. Hem özel bir eğitim veya uzmanlık gerektirmiyor, hem de bir kere kurulduktan sonra kendi kendini güncelleyerek sürekli olarak sisteminizi koruma altında tutuyor.

Karar vermek çok kolay

Karar vermek çok kolay

Küçük ve daha küçük firmalar genelde bu ikilemi yaşıyor: Son kullanıcılar için üretilen siber güvenlik uygulamaları onlar için yeterli gelmiyor, kurumsal çözümler ise hem bütçelerini aşıyor hem de yönetim için bir uzmanın desteğine gerek duyuyor. Genelde teknik destek "IT Elemanı" olarak nitelendirilen bir kişi tarafından (ki bu kişi firma içinde teknolojiyi yakından takip eden biri de olabilir, belli aralıklarla ofisi ziyarete gelen bir harici eleman da olabilir) veriliyor. Her durumda, profesyonel bir destek çok da söz konusu değil.

Küçük işletmeler için komple güvenlik çözümü söz konusu olduğunda, bazı prensiplere dikkat etmek gerekli. Bunlar:

  • Verimlilik
  • Kolay kurulum
  • Kolay yönetim
  • Kullanımı kolay bir arabirim
  • Kullanılmayan özellikleri boşuna yükleyip bütçeyi yükseltmemek

Bu prensipleri göz önüne aldığınızda Kaspersky Small Office Security en uygun seçenek olarak ortaya çıkıyor. Kurulum ve kullanım için özel bir IT elemanının veya bir güvenlik uzmanının desteğine gerek duymuyor, güncellemeler otomatik olarak yapılıyor ve ön ayarlar akıllıca ve isteğe uygun yapılmış olduğundan kurulum bittikten sonra kullanmaya başlamak için özel bir eğitime gereksinim duyulmuyor. En güncel siber tehditlere karşı hazırlıklı bir ürün olan Kaspersky Small Office Security bilgisayar bilgisi ortalamanın üzerinde olan herhangi bir ofis çalışanı tarafından rahatça yönetilebiliyor. Web konsolu sayesinde gerekli tüm yönetim ve uygulama bilgileri tek merkezden yapılabiliyor. Lisanslar, kullanıcılar, aygıtlar, sürüm numaraları ve bunun gibi tüm bilgilere tek yerden ulaşmak ve yönetmek mümkün. Koruma işlemi sistem tarafından otomatik olarak yapıldığından çalışanlar sadece gerektiğinde müdahale ediyorlar, diğer zamanlarda sistem kendi halinde çalışıp tüm kullanıcılar ve cihazlar için en yüksek düzey korumayı sağlıyor.

Sistem neyi koruyor?

Sistem neyi koruyor?

Her ölçekte firma ve ofis kötü niyetli yazılımlardan oltalama saldırılarına, sosyal mühendislikten önemli bilgilerin çalınmasına, hatta sanayi casusluğuna karşı tehdit altında. Kaspersky Small Office Security 'nin koruma sağladığı alanlara bir göz atalım:

Paranız

Bir firmaya en çok zararı verecek saldırı türü finans sahtekarlığıdır. Kaspersky Small Office Security içinde bulunan Safe Money sistemi sayesinde bankacılık işlemlerinin koruma altına alınır, sadece güvenilir, gerçek finans sitelerine bağlanmanıza izin verilir. Finansal veriler yetkilendirilmemiş uygulamalardan ve kötü niyetli tarayıcı eklentilerinden uzak tutulur.

Veriniz

Siber suçluların en iştahla saldırdığı yer firmanızın verilerinin yer aldığı sunucular veya disklerdir. Dosya ve dizin şifreleme, otomatik yedekleme ve geri alma sistemi verilerinizi çalıp şifreleyip size geri satmak isteyen saldırganlara karşı güçlü bir defans hattı oluşturur.

Programlarınız

Kaspersky Small Office Security kurumsal uygulamaların hem güvenli hem de güncel kalmasını da sağlıyor. Belli aralıklarla uygulama güncellemelerini tarayan, bulduğunda yükleyen bu alt modül sayesinde siber suçluların uygulamalarda bulduğu açıklardan istifade ederek sisteme sızmalarının önüne geçiliyor.

Şifreleriniz

Kaspersky Small Office Security sisteminin bir parçası olan Kaspersky Password Manager şifreleri, banka hesabı bilgileri, taranmış belgeleri ve notları güvenli bir kasada tutarak siber saldırganlardan koruyor.

Sunucunuz

Eğer ofiste bir sunucu varsa Kaspersky Small Office Security direkt olarak bu sunucunun üzerine kurularak hem sunucuyu hem de hizmet verdiği iş istasyonlarını koruma altına alabiliyor.

Daha fazla bilgi ve ücretsiz deneme için Kaspersky Small Office Security özel sayfasını ziyaret edebilirsiniz.