Tüm zamanların en büyük kripto para hırsızlıklarından birini gerçekleştirdiler

Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının, 620 milyon dolar değerinde kripto para çaldığı rapor ediliyor. Olayın içinde, son günlerde adını sıkça duyduğumuz Lazarus Group da var.

Tüm zamanların en büyük kripto para vurgunu

Kuzey Koreli bilgisayar korsanları, tüm zamanların en büyük kripto para hırsızlıklarından birini gerçekleştirdi. Kullanıcıların oynadıkça para kazanmalarını sağlayan popüler bir NFT video oyunu olan Axie Infinity, Mart ayında bir siber saldırının kurbanı olduklarını bir blog yazısında duyurdu. Hırsızlığın maliyetinin 173.600 Ethereum ve 25,5 milyon USDC (ABD dolarına sabitlenmiş stabil bir kripto para birimi) olduğu açıklandı.

FBI'a göre, saldırıda yaklaşık 620 milyon dolar değerinde kripto çalındı. Yapılan açıklamada, “FBI, Hazine bakanlığı ve diğer ABD hükümet ortaklarıyla koordineli olarak, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin siber suçlar ve kripto para hırsızlığı da dahil olmak üzere yasa dışı faaliyetlerin ifşa etmeye ve bunlarla mücadele etmeye devam edecek” deniyor.

Bilgisayar korsanlarının, oyuncuların çevrimiçi video oyunu Axie Infinity'de kazandıkları dijital paraları değiştirmelerini sağlayan bir Ethereum yan zinciri olan Ronin Network köprüsünü kırmayı başardıkları belirtiliyor. Operasyonu Kuzey Kore devleti adına çalışmalar yürüttüğü düşünülen APT38 ve Lazarus Group isimli iki hacker grubunun gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Kuzey Kore, devlet destekli bilgisayar korsanlarını ülkenin gelirini artırmanın bir yolu olarak, parasal kazanç için kullanan birkaç ülkeden biri. 2020 yılında ABD ordusu tarafından açıklanan bir raporda, Kuzey Kore'nin hacker ordusunun yaklaşık 6.000 kişi olduğu ve bu hacker’ların Belarus, Çin, Hindistan, Malezya ve Rusya dahil olmak üzere diğer ülkelerde çalıştığı iddia ediliyordu.

Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının 2021'de kripto para birimi platformlarına karşı gerçekleştirilen en az yedi çevrimiçi soygunda, en az 400 milyon dolar değerinde dijital varlık çaldığı tahmin ediliyor.