Laptop'lara Özel Ryzen'den Etkileyici Sızıntı!

AMD'nin yeni işlemcisinin laptop'lara özel sürümü, ilk kez bir hız testinde göründü!

Ryzen'in laptop sürümü etkiledi!

AMD bu sene masaüstü PC'lere yönelik Ryzen işlemcileri piyasaya sürmekle meşguldü. Şimdi ise Ryzen mobil işlemcilere ait olduğu iddia edilen ilk hız testleri ortaya çıkmaya başladı.

Radeon Vega grafik yongasıyla gelecek olan işlemciler, güçlü laptop'ları hedef alacak ve Geekbench'te görünen ilk hız testi sonuçları, mobil Ryzen'in ne kadar güçlü olabileceğini gösteriyor. AMD Ryzen 5 2500U (dört çekirdekli, sekiz thread'li, 2GHz), Geekbench 4.1.1'de 3.561 tek çekirdek, 9.421 çok çekirdek puanı almayı başardı.

Bu puanlar, AMD'nin işlemcisini tek çekirdek performansında Core i5-7200U ile aynı seviyeye yerleştiriyor. Reddit'te paylaşılan bir başka 3DMark 11 performans testinde ise işlemcinin 3.799 puan aldığı görüldü. Bu ise Intel'in Core 3.033 puan alan i7-7660U modelinden daha yüksek bir puan.

Özellikle ikinci testin sonucu heyecan verici, ancak bu testlerin kaynağının doğrulanmadığını belirtmekte fayda var. Yine de Ryzen işlemcili notebook'ların çok sürmeden ortaya çıkacağını ve sağlıklı bir karşılaştırma yapacağımızı düşünüyoruz.

Okuyucu Yorumları