Dünyanın ilk şeffaf dizüstü bilgisayarı sahneye çıkmaya hazırlanıyor

Lenovo'nun yakın zamanda gerçekleşecek Mobil Dünya Kongresi'nde, dünyanın ilk şeffaf ekranlı dizüstü bilgisayarını tanıtması bekleniyor.

Dünyanın ilk şeffaf dizüstü bilgisayarı sahneye çıkmaya hazırlanıyor

CES 2024 sırasında gördüğümüz en ilgi çekici tema şeffaf teknoloji oldu; özellikle de TV'lerde... Etkinlikte LG, kablosuz, şeffaf bir OLED TV, Samsung ise şeffaf bir microLED ekran tanıttı. Ancak Lenovo, Şubat ayı sonunda gerçekleşecek Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC) dünyanın ilk şeffaf dizüstü bilgisayarını tanıtabileceğine dair söylentilerle şeffaflık yarışında rakiplerini sollayacak gibi görünüyor.

WindowsReport, İspanya'nın Barselona kentindeki büyük teknoloji etkinliğine iki hafta kala, dizüstü bilgisayarın nasıl görünebileceğine dair görüntüler edindiğini iddia etti. Görüntülerde bilgisayar, ilk bakışta sıradan bir dizüstü bilgisayar gibi görünse de yakından incelendiğinde ekranın kapatıldığında tamamen 'şeffaf' olduğu görülüyor.

Ekranın çerçevesi yok ve dizüstü bilgisayarın menteşe alanı da oldukça şeffaf görünüyor, klavyenin yerini şeffaf camlı bir dokunmatik ekrana benzeyen, fiziksel tuşlar yerine sanal tuşlara benzeyen bir şey almış durumda.

Şeffaf olmayan kısımlar kasanın alt yarısına ve ekranın hemen altında 'Thinkbook' etiketinin yerleştirildiği bir şeride ayrılmış gibi görünüyor. Fotoğraflardan dizüstü bilgisayarın ne tür bağlantı noktalarına sahip olacağı ve teknik özellikleri belli değil. Şimdilik Lenovo'dan resmi bir açıklama gelene kadar bunun doğruluğunu ne yazık ki öğrenemeyeceğiz.