Lenovo, dünyanın ilk şeffaf ekranlı dizüstü bilgisayarını tanıttı

Lenovo, bu yıl düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde dünyanın ilk şeffaf microLED ekranlı dizüstü bilgisayarını tanıttı. İşte bilimkurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen dizüstü bilgisayar hakkında merak edilenler...

Lenovo, dünyanın ilk şeffaf ekranlı dizüstü bilgisayarını tanıttı

Lenovo, Mobil Dünya Kongresi 2024 kapsamında dünyanın ilk şeffaf microLED ekranlı dizüstü bilgisayarını tanıttı. ThinkBook Transparent Concept, kenarlıksız bir ekrana, şeffaf bir klavye alanına ve yüzen bir footpad tasarımına sahip.

Dizüstü bilgisayar, pikseller siyaha ayarlandığında yüzde 55'e kadar şeffaflığa ulaşan 17,3 inçlik kenarlıksız bir ekrana sahip, ancak pikseller aydınlandığında ekran daha az şeffaf hale geliyor. Konsept dizüstü bilgisayarın tepe parlaklığı ise 1.000 nit iken çözünürlüğü 720p.

Bununla birlikte, Lenovo Thinkpad Transparent bir AMOLED panele sahip değil. Bunun yerine bir MicroLED ekrana sahip. Ancak MicroLED ekranın, OLED'e göre daha iyi doygunluk, şeffaflık, parlaklık ve görüntü kalitesi sunduğu belirtiliyor.

Lenovo, yeni bilgisayarın donanımıyla ilgili herhangi bir özelliği açıklamazken, yalnızca Windows 11 işletim sistemi üzerinde çalıştığını paylaştı. Lenovo'nun konsept videosunda şeffaf ekranın yanı sıra, gerçek bir klavyeden ziyade bir projeksiyon olan düz bir dokunmatik klavye de gösterildi ve kalemi Thinkbook'a yaklaştırdığınızda klavye kaybolmaya başlıyor. Lenovo, şeffaf dizüstü bilgisayarın özellikle sanatçılar veya mimarlar için faydalı olabileceğini ve eskiz yapmalarına yardımcı olabileceğini söylüyor.

Lenovo'nun ThinkPad portföyünün genel müdürü Tom Butler, The Verge'e verdiği demeçte, şirketin bu teknolojinin önümüzdeki beş yıl içinde gerçek bir dizüstü bilgisayara dönüşeceğine dair inancının çok yüksek olduğunu söylüyor.