Lenovo, Yeni Phablet Modeli Tab V7'yi Tanıttı

MWC 2019 sahnesinde tüm telefon özelliklerini taşıyan bu cihaz, Lenovo'ya göre bir tablet!

Lenovo yeni "phablet"ini tanıttı!

Geçtiğimiz gün Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılan Tab V7, Lenovo'nun ürettiği ve tüm telefon özelliklerine sahip bir tablet modeli. Bir başka deyişle bu model aslında bir telefon olma özelliğini taşıyor. Cihaz, 6.95 inç boyutunda ve 18:9 oranına sahip bir ekrana sahip ve bu ekran, 1080p çözünürlük sunabiliyor. Ancak bu dev boyutlara sahip tablet sadece 7.89 mm kalınlığa sahip ve 195gr ağırlığı ile Tab V7, bir iPhone XS Max cihazından daha hafif olmayı başarıyor.

Qualcomm'un sekiz çekirdekli Snapdragon 450 işlemcisine sahip tablet, 3GB ve 4GB sistem hafızası ile birlikte sırasıyla bu hafıza kapasitelerine eşlik edecek 32GB ve 64GB depolama alanı seçeneklerine sahip. Arka yüzünde 13MP çözünürlüğü destekleyen ve otomatik odaklanma özelliğine sahip bir kamera taşıyan Tab V7, ön yüzünde 5MP çözünürlüğünde ve sabit odaklanma taşıyan bir ön kamera bulunduruyor. Tüm bu ekipmanlar, 5180mAh kapasiteli bir bataryadan güç alıyor ve cihaz, dev ekranına rağmen iyi bir pil ömrü sunmayı vaat ediyor.

Cihazın ön yüzünde ayrıca kullanıcıya doğru yönlendirilmiş ve Dolby Audio teknolojisini destekleyen stereo hoparlörler bulunuyor. Cihaz, kutusundan Android 9.0 Pie işletim sistemi ile çıkıyor ve tablet, çift SIM kart destekli 4G LTE anten ile donatılmış.

Tüm bu özellikleri ile bir tabletten ziyade dev bir akıllı telefonu andıran model, ABD'de sunulmayacak ve dünya çapında Nisan ayında raflarda olacak. Cihaz, 3GB/32GB konfigürasyonu için 249 Euro'luk başlangıç fiyatıyla alıcı bulacak.

Okuyucu Yorumları