Lenovo'dan Yeni ThinkPad'ler ve Fazlası

Lenovo, yeni ThinkPad'lerini, Snapdragon işlemcili laptopunu ve fazlasını tanıttı!

Lenovo'dan yeni ThinkPad'ler

Lenovo, Mobil Dünya Kongresi'nde ThinkPad serisine eklediği yeni üyeleri tanıttı. Bu yeni üyeler, bir taşınabilir monitörden, bir kulaklıktan oluşuyor.

Üst seviye ThinkPad T ve X laptoplar, T490s, T490, T590, X390 ve X390 Yoga'dan oluşuyor. Yeni ThinkPad'ler, bugünkü kullanıcıların ihtiyaç duyduğu yüksek performanslı Wi-Fi, isteğe bağlı LTE-A global WWANN yeteneklerini sunuyor. ThinkPad T490, Cat16 LTE-A desteği ve 4X4 Ultra Connect anten yapılandırmasıyla geliyor ve bu sayede gigabit aktarım hızlarına ulaşabiliyor.

ThinkPad T490S, X390 ve x390 Yoga da Intel'in yeni Wi-Fi 6 Gig+ ve Bluetooth 5.1 teknolojisine yer veriyor. Yeni cihazlar, kamerayı fiziksel olarak kapatmanıza izin veren bir kapak sunuyor. ThinkShutter adlı bu işlev, hem RGB hem de IR web kameralarını kapatarak hacker'lara karşı korunma sağlıyor.

Lenovo'nun ThinkPad BIOS'ta yaptığı geliştirmeler sayesinde BIOS'u modern bir grafik arayüz üzerinden yönetebiliyorsunuz. Yeni BIOS'un en önemli özelliği, BIOS'un bozulması veya bir saldırı halinde sizi çalışan bir yedeğe geri döndürebilmesi.

Snapdragon 8cx'li İlk 5G Laptop

Snapdragon 8cx'li İlk 5G Laptop

Qualcomm'un Snapdragon 8cx işlemcisini kullanan ilk laptop, Lenovo'dan gelmiş olabilir. Böyle bir cihaz üzerinde çalıştığını gizli tutan Lenovo, 5G'li laptopuyla MWC 2019'da sürpriz yaptı.

Snapdragon 8cx'li başka bir laptopun henüz piyasada olmamasının nedeni ise çok açık değil. Tahmin yürütürsek, üreticiler Snapdragon 850'nin sunduğu yetersiz performansın ardından 8cx'ten uzak durmayı tercih ediyor olabilir.

ThinkVision Taşınabilir Ekran

ThinkVision Taşınabilir Ekran

Yeni bir ürün kategorisi olan "taşınabilir ekranlara" Lenovo, kendi ekranını ekledi. MWC'de gösterilen ThinkVision M14, kolay taşınabilmesi ve inceliğiyle dikkat çekiyor.

M14'ün ayak kısmı, aynı zamanda tüm bileşenleri içerisinde saklıyor. Cihaz inceliğini buna borçlu. İkinci küçük bir destek sayesinde ekranı biraz daha yükseltebiliyor, ana ekranınızla aynı seviyeye getirebiliyorsunuz.

Ekranın bir başka hoş yanı, USB Type-C portundan şarj olabilmesi. Ekran mat olduğundan renkler çok parlak görünmüyor. Cihazın göze çarpan ikinci eksisi, plastik yapısı. Ancak alüminyum gövde, tüm cihazı çok daha ağır bir hale getirebilirdi.

Fiyatı 249 dolardan başlayacak olan ThinkVision M14'ün ne zaman satışa sunulacağı belli değil.

Okuyucu Yorumları